Banii pentru planurile de urbanism vin cu o întârziere de 8 ani

 > În iulie 2009, la primul mandat, Gheorghe Flutur, şeful administraţiei judeţene, preciza că a cerut bani pentru 80 de unităţi administrativ-teritoriale, atunci, din 2,4 milioane de lei, înspre Suceava fiind îndreptată suma de 60.000 de lei > În acea perioadă, preşedintele CJ declara că respectivele documentaţii de urbanism au durata de valabilitate de 10 ani şi, pentru că au fost realizate între 1997 şi 2000, cele mai multe au expirat

 Conducerea Consiliului Judeţean a semnat contractul de finanţare a programului privind elaborarea ori actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităţilor, precum şi a regulamentelor locale de urbanism, prin care, pentru 24 de comune, oraşe şi municipii, se alocă circa 551.000 de lei. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, informează că opt dintre cele 24 de primării primesc fonduri pentru finalizarea planurilor urbanistice generale. Suma este disponibilizată după ce, în luna martie, conducerea CJ a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale alocarea necesarului financiar pentru trei dintre programele destinate primăriilor. Pe lângă necesarul elaborării PUG, au fost cerute fonduri şi pentru proiectul de realizarea a sistemului informaţional specific domeniului imobiliar-edilitar, cât şi pentru cel de elaborare a hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren.

 În iulie 2009, la primul mandat, Gheorghe Flutur, şeful administraţiei judeţene, preciza că a cerut de la bugetul central bani pentru 80 de unităţi administrativ-teritoriale, iar fonduri s-au alocat doar pentru două dintre ele. La fel, din suma solicitată de 2,4 milioane de lei, spre Suceava îndreptată a fost doar o sumă de 60.000 de lei. Tot în acea perioadă, preşedintele Gheorghe Flutur declara că respectivele documentaţii de urbanism au durata de valabilitate de 10 ani şi, pentru că au fost realizate între 1997 şi 2000, cele mai multe erau deja expirate. „Planurile urbanistice generale sunt extrem de importante pentru unităţile administrativ-teritoriale, constituind baza legală pentru realizarea programelor de dezvoltare. Planul urbanistic general cuprinde prevederi pe termen mediu şi lung cu privire la evoluţia în perspectivă a unei localităţi, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, lista principalelor proiecte de dezvoltare şi restructurare, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire sau la delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană” a declarat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: