Pe raza judeţului Suceava, în primele 5 luni ale anului

60 de accidente rutiere în care au fost implicaţi biciclişti

Având în vedere faptul că pe perioada vacanţei tinerii au considerabil mai mult timp liber, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, desfăşoară o serie de activităţi specifice, menite să conştientizeze toţi participanţii la trafic, în special bicicliştii, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în perioada 12 – 15 iunie, poliţiştii de Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava şi agenţi din cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie din zona Buneşti, Preuteşti, Fălticeni, Capu Codrului, Cornu Luncii, Păltinoasa, Marginea, Horodnic de Sus, Vicovu de Jos au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor pe DN2, DJ 208, DJ 208A, DN2E, dar şi pe drumurile adiacente.

„Au fost identificaţi în trafic peste 100 de biciclişti care nu purtau veste reflectorizante şi nu aveau vehiculele dotate cu elemente reflectorizante. Un număr de 16 biciclişti nu împliniseră încă vârsta de 14 ani.

Tuturor acestora le-au fost oferite veste reflectorizante, elemente reflectorizante şi pliante cu caracter informativ” arată sursa citată.

Poliţia Suceava precizează că activităţile din trafic au fost completate şi cu acţiuni de informare în unităţile de învăţământ, peste 500 de elevi fiind informaţi cu privire la pericolele generate de nerespectarea legislaţiei rutiere în contextul apropierii vacanţei de vară.

„Reamintim cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei specifice de către biciclişti se sancţionează cu amenzi din clasa a III-a. Nerespectarea acestor reguli se sancţionează cu 6 – 8 puncte-amendă.

Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, deci 145 lei” transmite Poliţia Suceava.

Potrivit Poliţiei Suceava, în perioada 1.01.2017 – 31.05.2017, pe raza judeţului, s-au produs 60 accidente rutiere în care au fost implicaţi biciclişti, înregistrându-se o creştere (+6) a numărului de astfel de evenimente rutiere faţă de perioada corespondentă din anul 2016 (54 evenimente rutiere).

Din totalul celor 60 de evenimente rutiere analizate, opt au fost accidente grave (soldate cu doi morţi şi şase răniţi grav), 51 au fost accidente uşoare şi un eveniment s-a soldat numai cu pagube materiale, în timp ce în primele 5 luni ale anului anterior, din cele 54 de accidente opt au fost grave (soldate cu trei morţi şi cinci răniţi grav) şi restul de 46 uşoare.

De remarcat că în 52 de cazuri vina pentru producerea accidentelor a fost a bicicliştilor, inclusiv în cazul celor două accidente mortale.

Cele mai multe accidente rutiere s-au produs pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi şi Poliţiei oraşului Vicovu de Sus.

Cele mai grave astfel de accidente din perioada 1.01.2017 – 31.05.2017 s-au produs în localităţile Horodnic de Sus şi Vicovu de Sus (soldate cu câte un mort).

În primele 5 luni ale anului 2017, un număr de 17 biciclişti, implicaţi în evenimente rutiere, s-au aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, comparativ cu primele 5 luni din 2016, când opt biciclişti s-au aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ceea ce priveşte frecvenţa accidentelor, se remarcă luna aprilie (28 de evenimente rutiere), în timp ce pentru anul 2016 se remarcă, în special, lunile de vară (iunie – 35, iulie – 29 şi august – 28). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: