De la începutul lunii mai

Peste 200 de suceveni – adulţi şi copii – înţepaţi de căpuşe

> Ei au primit îngrijiri la Unitatea de Primiri Urgenţe din SJU Suceava

Peste 200 de persoane, între care şi copii, s-au prezentat în luna mai şi în cursul lunii iunie la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Suceava pentru îngrijiri medicale, după ce au fost înţepate de căpuşe.

Medicul-şef al UPU Suceava, Liviu Cârlan, a declarat pentru NewsBucovina că, în medie, la UPU se prezintă zilnic câte cinci persoane care au fost înţepate de căpuşe, iar în ultima lună şi jumătate s-au înregistrat 217 de cazuri.

Medicul a spus că astfel de cazuri s-au înregistrat la toate categoriile de vârstă din mediul rural şi urban, înţepăturile de căpuşe fiind localizate în diferite zone ale corpului.

El a precizat că pacienţilor cu înţepături de căpuşe li s-a toaletat plaga şi li s-a administrat vaccin antitetanos, apoi au fost îndrumaţi către ambulatoriul de boli infecţioase pentru a fi luaţi în evidenţă, pentru continuarea investigaţiilor medicale şi tratament de specialitate.

Specialiştii recomandă luarea unor măsuri de protecţie individuală pentru evitarea înţepăturilor de căpuşe atunci când persoanele doresc să-şi petreacă timpul în aer liber. Printre acestea se numără purtarea unor haine în culori deschise şi cu textură mai deasă pentru a putea fi observate mai uşor insectele parazite, purtarea de încălţăminte închisă, acoperirea capului cu şepci sau pălării, inspectarea corpului cu atenţie, întrucât căpuşele se pot fixa în orice zonă a corpului fără a provoca disconfort. În cazul în care o persoană a fost muşcată de căpuşă se recomandă prezentarea la medicul de familie sau la camera de gardă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: