Locuitorii cartierului Budujeni-sat vor avea gaze naturale până în 2020

 > „Am toată convingerea că în acest mandat vom aduce gaz metan în Burdujeni-sat, ca să nu mai rămână doar o promisiune” a punctat primarul Ion Lungu

 Locuitorii cartierului sucevean Burudujeni-sat vor avea gaze naturale în case, însă doar după ce va fi respectată întreaga foaie de parcurs impusă de realizarea obiectivului de investiţii, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

„Îi rog pe cetăţeni să aibă încredere deplină că vom aduce gazul în Burdujeni-sat, dar, în acest sens, există o foaie de parcurs. În februarie am aprobat asocierea şi realizarea investiţiei, iar în această lună vom intra cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici” a precizat Lungu.

Conform primarului, valoarea totală a investiţiei este calculată la 4,56 de milioane de lei, lucrările urmând a se desfăşura pe durata a 3 ani. Banii vor fi orientaţi spre amenajarea a 1.090 de metri liniari de conductă de medie presiune, a 23.200 de metri liniari de conductă de presiune redusă, cât şi spre construirea staţiei de reglare de sector.

„Am toată convingerea că în acest mandat vom aduce gazul metan în Burdujeni-sat, ca să nu mai rămână doar o promisiune. Sigur, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici urmează etapa de licitaţii. Sunt etape obligatorii, peste care nu putem sări, pentru că trebuie respectate” a punctat Ion Lungu.

În scopul realizării obiectivului, Consiliul Local a aprobat asocierea între municipiul Suceava şi societatea comercială Delgaz Grid, investiţia constând în extinderea conductei de medie presiune, a conductei de presiune redusă şi construirea unei staţii de reglare de sector. La această dată, în cartierele Burdujeni-sat şi Tineretului, aproximativ 1.300 de imobile, de pe 33 de străzi, nu beneficiază încă de alimentare cu gaze naturale. În august 2008, municipalitatea suceveană renunţa la asocierea cu E-ON Gaz, pentru extinderea alimentării cu gaze naturale în cartierul Burdujeni-sat. La acea dată, primarul Ion Lungu declara că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea noii investiţii, inclusiv a celei realizate din cofinanţarea asigurată din bugetul local.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI