Chile, bomboana care a îndulcit coliva de pe pieptul naţionalei României

În nemernicia mea, am mărit numărul de echipe la Mondiale şi Europene, am lărgit „plaja” de adversari, dar nu m-am gândit că ai noştri se pot descurca oarecum atunci când joacă cu un om sau doi în plus. Partida cu Chile a dat dreptate puţintel celor care spuneau că jucătorii nu sunt vinovaţi, ci antrenorul.

Acum, la meciul România – Chile, sud-americanii au jucat în zece şi două goluri pe care le-au dat ai noştri nici mama portarilor nu le para. Aşa cum am spus de la început, a fost un fel de îngheţată cu fistic pentru un orb.

Meciurile care se pun sunt cele pe puncte, cele care se joacă sub presiune, cele în care te descurci pe metrul pătrat, nu cele care sunt de palmares. E bine că am mai câştigat şi noi ceva, mersi chilienilor, am mai căpătat şi noi roşeaţă în obraji, dar asta nu scuză sub nicio formă evoluţiile din partidele oficiale.

Unde sunt golurile din lovitură liberă, cu bara, şuturile cu efect şi ambiţia din întâlnirea România – Chile, atunci când îţi arde buza? Faptul e consumat, nu mergem la mondialele din Rusia, fabulos, cele mai apropiate nouă ca distanţă, am fi putut avea şi noi ceva suporteri, dar poate ne mai trezim. Avem ceva jucători tineri şi probabil că o să mai fim şi competitivi. În Orientul Mijlociu nu vom ajunge decât în vizită, aşa că totul este bine.

Publicul clujean a demonstrat încă o dată că are roşu, galben, albastru în vene şi merită. Ideea unei noi selecţionate a României prinde contur, aşa, uşurel, cu cei tineri şi entuziaşti şi poate că o să mai avem şi noi, cei mai bătrânei, şansa să mai vedem pe viu un turneu final.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI