Autorizarea la incendii a unei şcoli costă 500.000 lei

> „Cu aceşti bani s-ar putea face o clădire nouă” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că „legislaţia din România pare a fi mai catolică decât papa”

Primăria Municipiului Suceava intră în febra pregătirilor unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2017-2018. Primarul Ion Lungu a declarat că aceasta este o prioritate a verii, sume consistente fiind rezervate atât la investiţii, cât şi în vederea efectuării reparaţiilor. Astfel, din cele 29 de centre bugetare de pe raza reşedinţei de judeţ, autorizate sanitar sunt 26, de rigorile legislaţiei în domeniu netrecând trei unităţi de învăţământ preşcolar.

„Legislaţia din România pare a fi mai catolică decât papa. Sunt două grădiniţe nou făcute, dar care lucrează în două schimburi. Or, conform normelor, acest lucru pot să-l facă doar grădiniţele cu program prelungit” a specificat edilul-şef, adăugând că în cauză sunt Grădiniţa „1,2,3” din Burdujeni şi grădiniţa din cartierul Obcini, la care se adaugă Seminarul Teologic.

În ceea ce priveşte autorizarea pe linie de securitate la incendii, din totalul celor 29 de centre bugetare din municipiul Suceava, şapte dintre acestea, construite înainte de anul 1990, nu intră sub incidenţa legislaţiei privind autorizarea. Alte opt centre bugetare din învăţământ sunt autorizate de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce 14 centre parcurg procedurile specifice pentru obţinerea autorizaţiei. Edilul-şef spune că reglementările adoptate după incendiul de la „Colectiv” sunt excesiv de stricte, iar punerea acestora în practică necesită foarte mulţi bani. Lungu a exemplificat cu Grădiniţa „Ţăndărică” din Burdujeni, una modernă, nou construită şi care, chiar şi aşa, nu a trecut de „furcile caudine” ale inspectorilor ISU.

„La aprobarea bugetului, Primăria a pus la dispoziţie sume de bani pentru aceste lucrări de autorizare ISU, care sunt foarte costisitoare, ajungând, la o singură şcoală, chiar şi la 500.000 de lei. Cu aceşti bani poţi face o clădire nouă, decât să te autorizezi” a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că „unde-i lege, nu-i tocmeală” şi că îşi doreşte ca până în luna septembrie să fie făcute toate lucrările impuse de ISU.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: