Strivind nostalgii sub peniţă…

> La Planetariul USV, poetul Mihai Iulian Verciuc şi-a lansat volumul „Bucăţi din mine”

Sâmbătă, 10 iunie a.c., sub egida Clubului de Iniţiativă Literară (CIL), la Planetariul Universităţii „Ştefan cel Mare” a avut loc lansarea volumului de versuri „Bucăţi din mine” semnat de Mihai Iulian Verciuc. Autorul, medic veterinar de profesie, este fiul regretatului Nicolae Bujorel Verciuc, fostul colaborator al cotidianului „Crai nou” (careuri şi integrame) şi fost crainic sportiv pe stadionul „Areni”.

De la moderatorul manifestării, secretarul CIL, George Sauciuc, cei prezenţi la eveniment au aflat că volumul a apărut anul acesta la Editura „Cygnus”, în colecţia Clubului de Iniţiativă Literară, coordonată de prof. Mircea Nanu Muntean, grafica copertelor aparţinându-i lui John Dobro. George Sauciuc s-a arătat încântat de faptul că tot mai mulţi membri CIL şi-au arătat dorinţa şi disponibilitatea de a publica pe viitor în colecţia sus-numită.

„Mihai Verciuc şi-a numărat anii scriind. Calcă acum în poezie cu 41 de texte, tot atâtea cât treptele urcate, una după alta, de-a lungul vieţii. De undeva, din umbra pleoapelor, poetul Mihai Verciuc striveşte nostalgii sub peniţă, lăsând tatuaje în sufletul cititorului. Scrisul pentru poet este culoare. Un curcubeu întrezărit în cotidianul în care poetul discerne frumuseţi pe care doar sensibilitatea scriitoricească o poate face” a spus scriitoarea Cristina Hermina Melinte, prefaţatoarea volumului.

Lect. univ. dr. Gina Puică de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USV a apreciat faptul că poezia lui Mihai Verciuc îţi induce o stare de bine, o notă de tinereţe, un confort intelectual îmbinat cu o stare de nostalgie. „Bucăţi din mine adună note grave şi vesele, mature şi juvenile, purtate de o vervă creatoare certă” a adăugat universitara.

Apoi, cu umoru-i deja cunoscut, epigramistul Constantin Horbovanu şi-a delectat auditoriul cu următorul catren: „Poezia-i ca femeia/ Sigur aprinde scânteia/ Nu constipă, are hai…/ Când e scrisă de Mihai!”.

Prezent din nou la o lansare CIL a fost şi profesorul de muzică Ciprian Gagiu, de la CN „Ciprian Porumbescu”, care şi-a încântat audienţa la pian interpretând „Mona Lisa” (compozitori Ray Evans şi Jay Livingston), „Summer time” (de Louis Armstrong) şi o compoziţie proprie în acord de blues.

„Cartea aceasta este foarte importantă pentru mine, deoarece am reuşit să adun în ea idei, trăiri aranjate frumos, poeziile fiind scrise în diverse perioade de creaţie; sper să vă placă” a spus Mihai Verciuc.

La final, prof. Mircea Nanu Muntean a anunţat că Planetariul USV va organiza, în premieră, pe 30 iunie a.c. „Asteroid Day”. Din informaţiile pe care le deţinem este vorba despre un eveniment la scară mondială prin care comunitatea ştiinţifică doreşte ca locuitorii Terrei să conştientizeze potenţialele pericole în cazul în care un asteroid ar lovi suprafaţa terestră (precum cel de acum 65 de milioane de ani, care a dus la dispariţia dinozaurilor). În proiect este implicat, printre mulţi alţii, şi astrofizicianul Brian May, rectorul Universităţii „John Mores” din Liverpool, nimeni altul decât chitaristul formaţiei britanice „Queen”.

La manifestarea de sâmbătă a fost prezent şi jurnalistul Dan T. Gürtesch, el însuşi poet, iar pentru a doua oară un italian din Toscana, iubitor de frumos… precum înaintaşii săi toscani Michellangello şi Caravaggio.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: