În materie de turism, municipiul Suceava trebuie să ia lecţii de la Fălticeni şi Gura Humorului

 Municipiul Suceava trebuie să dezvolte facilităţi de agrement de genul unui parc de aventură, a unui aqua-parc, dar şi grădină botanică sau chiar grădină zoologică, în condiţiile în care doreşte să conteze ca judeţ turistic, în care numărul turiştilor este în continuă creştere, consideră sociologul sucevean Adrian Botezatu.

Botezatu a declarat pentru News Bucovina că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, turismul de business şi cel de city-break este cel dominant în prezent în oraşele mari, dar în municipiul Suceava este doar turism de tranzit.

„Noi nu avem acest gen de turism şi va trebui creat” a spus sociologul sucevean, care a constatat că noua zonă de dezvoltare a infrastructurii turistice s-ar situa la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni.

El consideră că în acea zonă trebuie să se realizeze investiţii în infrastructura de agrement, respectiv un parc de aventură, un aqua-parc, menţionând că Universitatea Suceava are în proiect realizarea unei grădini botanice în campusul II de la Moara, dar că nu este lipsit de interes să se amenajeze şi o grădină zoologică.

„Optzeci la sută dintre turişti preferă facilităţi gen aqua-parc” a spus Botezatu, care consideră că municipiul Suceava ar putea lua lecţii de la Gura Humorului şi Fălticeni care, cu fonduri europene, au realizat două astfel de atracţii.

El a arătat că, în prezent, în Suceava este doar turism de tranzit, iar astfel de investiţii pot să satisfacă şi nevoile a mai mult de jumătate dintre suceveni.

„Este şi o şansă pentru ca intrarea în municipiul Suceava să arate mai bine, pentru că acum, pe zona respectivă, nu e niciun proiect” a spus Botezatu.

El a subliniat că dezvoltarea Aeroportului Suceava facilitează turismul de city-break în care turiştii au posibilitatea să facă şi shopping, dar şi să beneficieze de relaxare.

„Trebuie să fie un spaţiu de agrement astfel încât turistul să se cazeze în Suceava şi apoi să facă deplasări în judeţ şi nu invers, cum este acum, când turiştii se cazează în diverse pensiuni din judeţ şi, dacă au timp şi chef, pot veni într-o scurtă vizită în municipiul Suceava” a explicat sociologul.

El a menţionat că Suceava nu are industrie turistică, iar foarte mulţi suceveni merg în Ungaria, în astfel de locaţii, unde oraşe care nu au ce oferi au astfel de centre SPA şi atrag foarte mulţi turişti.

Botezatu a mai spus că prin astfel de investiţii se va relansa şi producţia locală, iar zona ar avea o dezvoltare susţinută.

„Din păcate, Primăria Suceava nu are niciun proiect pe zona asta” a spus Botezatu, care a apreciat că zona de agrement care urmează să fie deschisă la sfârşitul lunii iulie este mai degrabă „o investiţie publică pentru o zonă rezidenţială privată”.

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, declara recent că municipalitatea face demersuri pentru obţinerea unei suprafeţe de 260 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetări Agricole, menţionând că în zona respectivă se pot realiza un parc de agrement şi un ştrand. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: