Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme”

 > Proiectul este în al şaptelea an consecutiv de desfăşurare

 Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava anunţă desfăşurarea festivităţii de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme”, vineri, 16 iunie, la ora 12, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii.

Potrivit managerului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, beneficiarii proiectului „Ajutor la teme”, aflat în al şaptelea an consecutiv de desfăşurare, sunt 42 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene: „Colţ Alb”, „Micul Prinţ” şi „Speranţa”.

„Prin acordarea unor meditaţii săptămânale la nouă materii şcolare, asigurate de 57 de profesori şi studenţi voluntari, s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor, proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

Monitorizarea proiectului s-a făcut săptămânal de către iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa de la Biblioteca Bucovinei «I.G. Sbiera», în colaborare cu personalul celor trei centre de plasament.

La evaluarea finală s-a urmărit situaţia şcolară; astfel, copiii care au înregistrat cel mai mare progres al notelor la şcoală, răsplătind eforturile profesorilor voluntari şi ale organizatorilor, vor fi premiaţi de Biblioteca Bucovinei în cadrul acţiunii din 16 iunie” a explicat Gabriel Cărăbuş.

Managerul Bibliotecii Bucovinei a mai precizat că proiectul vizează rezultate pe termen lung, educaţia fiind pentru orice copil punctul de plecare în realizarea socio-profesională ca adult.

„Un mic ajutor, venit la momentul potrivit, poate schimba viaţa unui om. Din acest motiv, dacă avem sprijinul profesorilor, proiectul «Ajutor la teme» va continua şi în anii următori” a mai arătat managerul Bibliotecii Bucovinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: