Siret

După 50 de ani, un ghem de amintiri

10 iunie 2017. Şcoala „Petru Muşat” Siret, fosta locaţie a Liceului Teoretic.

Ora 8. Pe uşa şcolii încep să intre, cu paşi sfioşi, cu mare emoţie, unul câte unul, foşti elevi ai liceului din promoţia 1967. Se întâlnesc după 50 de ani.

În holul şcolii, sunt întâmpinaţi de trei fetiţe de clasa a IV-a, îmbrăcate în costume populare, care invită „elevii” să-şi aleagă ecusoanele de identificare. Îmbrăţişări în lacrimi, scurte schimburi de păreri, întrebări, răspunsuri.

La ora 9 sună clopoţelul de intrare la ora de dirigenţie ce a avut ca temă „Ghemul de amintiri“. Amintirile au fost depănate sub atenta diriguire a foştilor profesori Areta Dandea, Aristina Darie şi Gheorghe Boico.

Amintiri de liceu, amintiri din perioada celor 50 de ani de când nu s-au revăzut, amintiri ce au format ghemul…

Nu au fost uitaţi nici colegii şi profesorii care îi priveau din ceruri, ei fiind pomeniţi la parastasul săvârşit în Biserica „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” de preoţii Merla.

La invitaţia organizatorilor Vasile Amariei şi Gheorghe Gheorghian au răspuns prezent 50 de foşti elevi din cele trei clase de absolvenţi, convocaţi din toate colţurile ţării, dar şi din Israel, Germania, care au continuat întâlnirea la „Hanul lui Nicuşor” din oraş.

Spre seară, la despărţire, din nou îmbrăţişări şi regrete că întâlnirea se încheie, tuturor nevenindu-le să creadă ce măreţ eveniment li s-a derulat în faţa ochilor, spunând că parcă totul a fost un simplu vis…

 A consemnat

VASILE AMARIEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: