Despre zăpezile de altădată

Ştiţi ce hăinuţe frumoase au prinţesele din blocul meu? Expoziţie fac uneori mamele lor, ochii se bucură şi privirea sare fericită din rochiţă în rochiţă când le văd scoase afară, la uscat, pe numeroasele sârme din faţa scării. Cu volănaşe, cu buline, cu tot felul de imprimeuri, dansează fericită retina mea la vederea minunăţiilor multicolore. Şi a pantalonaşilor, şi a fustiţelor minuscule, şi a ciorăpeilor şi, da, şi a chiloţeilor, căci prinţesele poarta chiloţei delicaţi, la vederea cărora sufletu-mi sensibil se topeşte mai ceva ca îngheţata într-o zi toridă de vară. Prinţesele noastre, ce dar minunat pentru noi, muritorii de rând din bloc!

Am ieşit ieri din scară şi-am dat cu ochii de chiloţii vecinei mele. Mi-am pus la treabă neuronul şi mi-am dat repede seama care-i vecina care şi-i expune, inexplicabil, în faţa blocului. Am încercat să mă feresc, dar nu s-a putut, drept în ochi mi-au sărit. Trei, patru perechi, am văzut alb (imaculat, e drept) în faţa ochilor. Întinşi frumos pe sârmă şi prinşi fiecare cu câte două cârlige, nu cu unul doar, să nu-i ia vântul. Bătea alizeul încetişor şi trimitea spre mine valuri de balsam de rufe. Să fiu iertată, m-am ferit, gândul că vântul care a trecut printre ei ca apoi să mă mângâie pe la nas mi-a creat un disconfort.

Prin 2008 primăria a emis o hotărâre prin care se anunţau amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru cei ce îşi uscau lenjeria intimă la balcoane sau la geamuri pentru că se crea un „deficit de imagine” oraşului. Nu s-a reglementat atunci, şi felul obiectelor de vestimentaţie ce pot fi uscate în faţa blocului, s-o fi lăsat asta la bunul-simţ al locuitorilor urbei.

Pe calorifer, ascunse în dosul perdelei, sau pe balcon, departe de ochii celor din casă, aşa ştiu multe doamne că procedau, pe vremuri, ba chiar şi acum, în zilele noastre lipsite de inhibiţii şi de ruşini inutile, când puneau la uscat anumite părţi din lenjeria intimă. Era ruşine să se vadă ce porţi pe dedesubt, doamne iartă-mă. Unde sunt zăpezile de altădată, unde, s-au topit odată cu încălzirea climatică?

Nu vreau ca vecina mea sa plătească amendă, deloc nu vreau asta. Îmi ajunge că, ori de câte ori ne vom întâlni, voi şti ce are pe dedesubt, adică chiloţi din ăia imaculaţi.

Mă simt o norocoasă, la urma-urmei câţi dintre dv. ştiu ce lenjerie intimă poartă vecina?

Dar spuneţi-mi, sincer, chiar vreţi să ştiţi asta?

Eu, în faţa blocului, vreau să văd doar hăinuţe de prinţese.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: