Ţigări de contrabandă din Belarus aduse din Ucraina la Gălăneşti cu un deltaplan

> Persoana care trebuia să preia încărcătura a fost găsită ascunsă într-un canal

 Ţigări de contrabandă în valoare de circa 10.000 de euro au fost găsite de poliţiştii de frontieră suceveni în zona localităţii Gălăneşti după ce au monitorizat traseul unui deltaplan care a traversat frontiera şi apoi s­a întors în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, a menţionat că duminică, la ora 2.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Vicovu de Sus au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuţii Noi – Bilca – Gălăneşti, iar ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Imediat, la faţa locului s­a deplasat o echipă operativă care a luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Gălăneşti au fost descoperite mai multe colete cu ţigări.

La scurt timp, în apropiere, a fost descoperit, ascuns într-un canal, un bărbat de 30 de ani din judeţul Suceava, care a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 4.000 pachete de ţigări, marca NZ Gold, de provenienţă Belarus, în valoare de 46.800 lei, ţigări care au fost ridicate în vederea confiscării.

În acest caz se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar pe numele tânărului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: