Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz:

Să atragem atenţia asupra necesităţii monitorizării permanente a situaţiei copiilor exploataţi prin muncă

Ieri, 12 iunie, s-a marcat Ziua Internaţională împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor. Tema din acest an a fost „Protejarea copiilor de exploatarea prin muncă, în zonele afectate de conflicte şi dezastre”.

„În această zi trebuie să atragem atenţia asupra necesităţii monitorizării permanente a situaţiei copiilor exploataţi prin muncă şi asupra protejării copiilor prin programele de protecţie socială şi educaţie şcolară.

În întreaga lume, aproximativ 215 milioane de copii sunt exploataţi prin muncă şi le-au fost luate dreptul la educaţie şi timpul de a se bucura de copilărie. Mai mult de o jumătate dintre aceştia sunt folosiţi pentru munci grele sau lucrează în medii periculoase. O mare parte sunt supuşi la o formă de muncă forţată, activităţi ilicite, inclusiv în traficul de droguri şi cerşit” a transmis, în acest context, deputatul Maricela Cobuz. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: