Peste 350 de suceveni consiliaţi pentru munca în străinătate

> Aceştia urmau să lucreze la cules de zmeură sau ca proiectant construcţii metalice, asistent medical ori îngrijitor persoane vârstnice

 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava oferă asistenţă în vederea ocupării unui loc de muncă în interiorul comunităţii europene, inclusiv pentru creşterea mobilităţii pe piaţa europeană a muncii. Astfel, acordate sunt servicii de informare, orientare şi mediere privind mobilitatea forţei de muncă şi securitatea socială a lucrătorilor emigranţi. În primul trimestru al anului 2017, în cadrul Compartimentului amintit au fost consiliaţi 157 de suceveni care au apelat la mobilitate în Spaţiul Economic European. Carmen Avram, consilier specializat al AJOFM Suceava, spune că, anul trecut, de informare şi consiliere au beneficiat 354 de persoane pentru domenii precum cules de zmeură, proiectant construcţii metalice, asistent medical şi îngrijitor persoane vârstnice. Conform AJOFM, orientarea şi consilierea solicitanţilor de slujbe în străinătate, prin Compartimentul de ocupare a forţei de muncă în străinătate – EURES, face parte din categoria serviciilor de ocupare. Totodată, în cel dintâi trimestru al anului 2017 au fost eliberate 54 de formulare în domeniul securităţii sociale. În cauză sunt formulare „E301”, „E302” şi „U”, documente pentru atestarea perioadelor de cotizare necesare stabilirii dreptului la indemnizaţia de şomaj, prestaţiilor sociale care se acordă membrilor din familia şomerilor sau în vederea exportării prestaţiei de şomaj.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: