Doliu în atletismul românesc

Multiplul recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii, Gheorghe Guşet, a încetat din viaţă la doar 49 de ani

Multiplul recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii Gheorghe Guşet, în vârstă de 49 de ani, a încetat din viaţă după două operaţii pe cord realizate la finalul săptămânii trecute, a anunţat soţia acestuia, Lorena Boberschi, pe contul său de socializare.

„Gheorghe Călin Guşet a murit. Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuţi împreună, pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu şi am fost până în ultimul moment al vieţii tale. Tu mi-ai promis înainte de operaţie că te întorci la mine. E prima dată când tu nu te ţii de cuvânt (…) Dumnezeu să te odihnească în pace iubirea vieţii mele…”, a scris soţia sportivului.

Supranumit „uriaşul din Carpaţi”, fostul aruncător de greutate din Zalău a ajuns, joia trecută, în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă, sportivul fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost supus unei complexe intervenţii chirurgicale, aparent reuşite.

„După 12 ore, operaţia a reuşit! Guşet, momentan, este bine. Trăieşte! Acum îl închid! Sigur că urmează ore critice” preciza vineri Lorena Boberschi pe contul său de pe Facebook.

Starea sportivului s-a înrăutăţit ulterior, fiind supus unei noi intervenţii chirurgicale.

„De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Guşet a suferit a doua intervenţie aseară. Organele lui în acest moment nu funcţionează. Azi au încercat să îl trezească din comă şi nu au putut”, scria sâmbătă Lorena Boberschi.

Guşet a mai avut probleme de sănătate, el retrăgându-se din activitatea competiţională în 2008, din cauza unei insuficienţe renale. În acelaşi an el a suferit o operaţie reuşită de transplant de rinichi.

Gheorghe Guşet a fost campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990-2007 şi de 16 ori campion balcanic. Cea mai bună clasare pe plan mondial este un loc cinci obţinut la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006, el participând şi la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice. După retragerea din activitatea competiţională, Guşet a fost antrenor la CSM Zalău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: