FSLI a anunţat că nu s-au îndeplinit condiţiile pentru declanşarea grevei generale

 > În judeţul Suceava, 57% dintre membrii Alianţei Sindicatelor din Învăţământ au optat pentru această formă de protest

 Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, ieri, că în urma centralizării opţiunilor rezultate după consultarea membrilor sindicatelor afiliate la această federaţie, doar 45,67% dintre aceştia au optat pentru greva generală; astfel, nu s-au îndeplinit condiţiile pentru a declanşa greva generală.

Într-un comunicat al Colegiului Naţional al liderilor FSLI, remis presei ieri, se precizează că în perioada 6-9 iunie membrii de sindicat ai organizaţiilor sindicale afiliate la FSLI au fost consultaţi, prin referendum, pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017, conform hotărârii Colegiului Naţional al Liderilor FSLI din data de 31 mai.

În comunicat se mai precizează că în urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate reiese că 45,67% din totalul membrilor de sindicat FSLI au spus „da” pentru grevă generală începând cu data de 12 iunie, 27 de sindicate afiliate având între 50% şi 86% opţiuni pentru această formă de protest.

„În această situaţie, nu sunt întrunite condiţiile legale de a declanşa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI.

Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condiţiile de declanşare a grevei generale nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării! Nemulţumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca şi aceştia să fie afectaţi. Este clar că guvernanţilor nu le pasă de personalul din învăţământ, însă aceştia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018 şi sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât şi părinţii acestora” se arată în comunicatul de presă al Colegiului Naţional al liderilor FSLI.

Liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), Giani Leonte, a precizat ieri, într-o adresă transmisă FSLI, că, până în cursul dimineţii de ieri, la ora 10, au fost transmise tabele din 154 de unităţi şcolare din judeţul Suceava cuprinzând opţiunile membrilor de sindicat în vederea declanşării grevei generale.

„Astfel, din totalul de 8455 membri de sindicat ai ASI Suceava, 4819 membri de sindicat s­au pronunţat pentru intrarea în grevă generală, iar restul nu şi-au exprimat opţiunea sau au optat împotrivă. Procentul rezultat este de 57,00% pentru intrarea în greva generală” se arată în adresa ASI Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: