Prima aeronavă Airbus A321 a aterizat pe Aeroportul Suceava

> Aceasta aparţine companiei Atlas Global şi operează un charter spre Antalya > Flutur: „Premierele nu se opresc aici. Pregătim alte veşti foarte bune”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după ce pe aeroportul sucevean a aterizat prima aeronavă Airbus A321, că în aceste zile se înregistrează mai multe premiere la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar autorităţile judeţene sucevene pregătesc, în continuare, alte veşti foarte bune.

Astfel, din 7 iunie a început să opereze pe aeroportul sucevean încă o companie, Air Bucharest, cu primul zbor charter turistic din acest sezon de vară – Zakynthos (Grecia), destinaţie în premieră, iar zborurile către această destinaţie se vor desfăşura în perioada 7 iunie – 27 septembrie 2017.

De asemenea, cei de la Agenţia de Turism Kusadasi, împreună cu Air Bucharest, vor mai opera un charter turistic cu destinaţia Antalya care va fi inaugurat luni, 12 iunie 2017, iar zborurile către această destinaţie turistică se vor desfăşura în perioada 12 iunie – 11 septembrie 2017.

Flutur a mai anunţat o premieră, vineri aterizând pentru prima dată pe Aeroportul din Suceava o aeronavă Airbus A321, o aeronavă ce aparţine companiei Atlas Global.

Aeronavele Airbus A321 sunt mai mari decât clasicele A320, având 216 locuri, faţă de 180 de locuri, cât au aeronavele A320, iar greutatea unei asemenea aeronave este mai mare cu 19 până la 23 tone decât cea a unui clasic A320.

Acest zbor al companiei Atas Global deschide şirul zborurilor în regim charter cu Antalya şi se vor desfăşura în perioada 9 iunie – 15 septembrie 2017, în fiecare vineri.

„Vedem că şi aceste zboruri au un succes foarte mare, gradul de încărcare al cursei de Antalya de astăzi fiind de 100%”, a spus Flutur.

La prima lor aterizare pe Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava, ambele aeronave au fost întâmpinate cu tradiţionalul salut cu tunuri de apă.

„O premieră, pentru care mă bucur foarte mult, este faptul că ieri, 8 iunie 2017, compania TAROM a anunţat prima cursă regulată externă pe Aeroportul Suceava cu destinaţia Torino, începând cu 19 iulie 2017. Este un semnal bun, care arată, încă o dată, că Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Noi continuăm să lucrăm pentru a avea în perioada următoare zboruri şi spre alte destinaţii externe, aşa cum am mai spus – Spania, Belgia, Germania şi altele. De asemenea, suntem preocupaţi şi pentru destinaţii interne, altele decât Bucureşti”, a spus Flutur.

El a adăugat că premierele nu se vor opri aici. „Săptămâna viitoare avem o întâlnire importantă cu o companie aeriană”, a menţionat preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că luni, la Aeroport, Consiliul de Administraţie se va întâlni pentru a decide cu privire la demararea procedurii de realizare a studiului de fezabilitate cu privire la extinderea infrastructurii aeroportului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI