La Liov, noi discuţii privind coridorul Cernăuţi-Suceava-Bucureşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, după anunţul că cetăţenii ucraineni vor putea intra în România fără viză, că săptămâna viitoare va participa, la Liov, la o întâlnire a euroregiunii Carpatica din care fac parte Suceava, regiunea Cernăuţi, dar şi alte regiuni ucrainene şi poloneze şi că va relua discuţiile privind dezvoltarea coridorului Nord-Sud, dar şi problemele legate de redeschiderea de puncte de frontieră între România şi Ucraina.

 „În perioada 23-24 iunie sunt invitat la o întâlnire cu toate regiunile din euroregiunea Carpatica”, a spus Flutur.

El a menţionat că este invitat să ia cuvântul la şedinţa din 23 iunie, unde sunt aşteptaţi să participe şi vicepreşedinţi ai parlamentelor din ţările componente ale euroregiunii.

 „Vom discuta proiecte tranfrontaliere şi voi prezenta modelul poveştii de succes între Suceava, Cernăuţi şi Schwaben”, a spus Flutur.

El a adăugat că va prezenta din nou necesitatea modernizării coridorului Nord-Sud, care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Cernăuţi şi Suceava.

 „Sunt pregătit să ridic din nou problema coridorului Nord-Sud, care să lege Bucureşti de Suceava şi Cernăuţi şi de acolo la Marea Baltică”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că se va discuta şi stadiul pregătirii proiectelor transfrontaliere, inclusiv cele ce privesc punctele frontieră care ar urma să fie redeschise.

 „De altfel, în Suceava am început lucrările la modernizare a drumului care a mai rămas între Ulma şi frontieră şi pregătim Izvoarele Sucevei. Pregătim infrastructura pentru redeschiderea punctelor de frontieră”, a spus Gheorghe Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI