Toma Niga la FCSB?

Foresta Suceava este foarte aproape de a realiza un transfer de marcă. Gruparea suceveană este pe cale să-l cedeze pe Toma Niga la vicecampioana FCSB, iar în cazul în care echipa patronată de Gigi Becali va o oferi o sumă importantă pe portarul în vârsta de 19 ani, „galben-verzii” ar reuşi să stingă datoria pe care o au la Fisc şi, implicit, vor accesa şi bugetul promis în 2017 de Primărie.

Niga este aşteptat să se prezinte la reunirea lotului FCSB, alături de care va pleca într-un stagiu de pregătire în Slovenia. „Este un vis devenit realitate”, a spus Toma Niga. Impresarul Petrică Băsăscu a declarat că Toma Niga este 100% jucătorul FCSB-ului, goalkeeperul sucevean urmând să ajungă la vicecampioana României fie printr-un transfer pe bani, fie liber de contract, ţinând cont de restanţele financiare pe care le are de încasat de pe „Areni”.

„Niga va ajunge 100% la Steaua. Transferul se va realiza după revenirea echipei din Slovenia. Totul este făcut, mai rămâne să semneze. E un băiat tânăr, cu potenţial, însă suma cerută de cei de la Foresta este cu mult peste nivelul lui. În cazul în care preşedintele de la Suceava nu va renunţa, jucătorul oricum va pleca liber de contract, deoarece nu a mai fost plătit din ianuarie, iar legea este de partea lui. Va fi jucătorul Stelei 300%, chiar dacă cei de la Foresta vor să îşi rezolve problemele financiare de pe urma lui”, a declarat Băsăscu.

Preşedintele clubului Foresta, Andrei Ciutac, a confirmat faptul că Toma Niga va pleca alături de FCSB în Slovenia, dar a infirmat spusele impresarului Petrica Băsăscu, conform căruia ar fi cerut o sumă prea mare pentru transferul portarului în vârstă de 19 ani.

„Am vorbit cu conducerea clubului FCSB, însă doar pentru ca jucătorul să se alăture echipei pentru stagiul de pregătire din Slovenia. E într-o perioadă de observaţie, iar în cazul în care va dori un transfer, ne vom aşeza la masă şi vom discuta. Nu se pune problema despre cererea unei sume prea mari pe Niga. În cazul în care jucătorul îşi va depune memoriu, vom rezolva totul pe cale legală. Situaţia în acest moment la clubul nostru nu este bună, însă aceste probleme financiare se vor rezolva”, a spus Andrei Ciutac.

Foresta a acumulat o datorie de peste 300.000 de lei la Fisc, iar din această cauză nu poate primi finanţare de la Primărie, care a pus deoparte un buget de 1.500.000 de lei pentru fotbal.

Născut pe 15 august 1997, în localitatea Frumosu din judeţul Suceava, portarul Toma Niga a bifat în ultimul sezon al ligii secunde 27 de meciuri ca titular în tricoul celor de la Foresta. Goalkeeperul în vârstă de 19 ani se află şi în atenţia selecţionerului naţionalei de tineret a României, Daniel Isăilă, care l-a convocat, la începutul lunii martie, la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea, la o acţiune la care au luat parte mai mulţi jucători din Liga a II-a şi Liga a III-a. Toma Niga ar fi al optulea jucător care evoluează atât pentru Foresta, cât şi pentru Steaua, după Iulian Miu, Mihăiţă Szekely, Eugen Nae, Robert Niţă, Dorin Goian, Mihai Guriţă şi Daniel Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: