Majoritatea membrilor Alianţei Sindicatelor Învăţământ Suceava optează pentru declanşarea grevei generale

Peste 55% din totalul membrilor din Alianţa Sindicatelor Învăţământ Suceava (ASIS) au optat pentru declanşarea grevei generale în urma consultării desfăşurate în perioada 6-9 iunie, în 148 de unităţi de învăţământ din judeţ. Însă o decizie ar putea fi luată, luni, de conducerea FSLI, în funcţie de rezultatele centralizării opţiunilor din ţară.

Liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prof. Giani Leonte, a precizat într-un comunicat de presă că până în cursul dimineţii de ieri au fost transmise tabele din 148 de unităţi şcolare cuprinzând opţiunile membrilor de sindicat în vederea declanşării grevei generale.

Leonte a spus că din totalul celor 8455 membri de sindicat ai ASIS, 4662 s-au pronunţat pentru intrarea în grevă generală, iar restul nu şi-au exprimat opţiunea sau au optat împotrivă, rezultat fiind de 55,14% pentru intrarea în greva generală.

„Apreciem că în judeţul Suceava sunt întrunite condiţiile de grevă generală, însă această decizie va fi luată de conducerea federaţiei la care sindicatul nostru este afiliat (FSLI), în funcţie de toate rezultatele centralizate din ţară” a mai spus Leonte.

Într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) se precizează că, în conformitate cu hotărârea Colegiului Naţional al Liderilor FSLI din data de 31 mai a.c., membrii de sindicat ai organizaţiilor sindicale afiliate la această federaţie urma să fie consultaţi, în perioada 6-9 iunie 2017, prin referendum, pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale începând cu data de 12 iunie.

„La solicitarea sindicatelor afiliate, având în vedere că acţiunea de colectare a semnăturilor continuă, rezultatele acestui referendum vor fi comunicate în cursul zilei de luni, 12 iunie 2017. Precizăm că, în acest moment, la 21 de sindicate afiliate, procentul celor care optează pentru grevă generală este de peste 50%” se menţionează în comunicatul de presă al FSLI. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI