La Şaru Dornei, în week-end

„Sărbătoarea bujorului de munte”

> Benone Sinulescu se numără printre numele de marcă ce vor încânta auditoriul

Un sfârşit de săptămână bogat în evenimente îi aşteaptă pe toţi cei ce vor da curs invitaţiei făcute de Primăria şi Căminul Cultural al comunei Şaru Dornei, Administraţia Parcului Naţional Călimani şi Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor, de a participa la suita de manifestări cultural-artistice şi turistice intitulate „La poale de Călimani” – „Sărbătoarea bujorului de munte”.

Un Te Deum, oficiat sâmbătă, 10 iunie, la ora 10.30, va fi semnalul de debut al numeroaselor manifestări ce vor urma. Prezentări şi lansări de carte, graţie participării Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor şi a Centrului Cultural „Bucovina”, expoziţii cu produse meşteşugite de localnici, un tur ghidat – „Lumea tinovului sub lupă” –, sau proiecţii de film sunt câteva dintre punctele de interes ale zilei ce vor culmina cu o suită de recitaluri semnate de „Perpetuum rock” Şaru Dornei, Ştefania Iacob, Vasile Mardare, Sorin Poclitaru şi Remus Pascariu. Focul de tabără şi discoteca în aer liber vor întregi atmosfera de sărbătoare a zilei.

Duminică, 11 iunie, iubitorii bujorului de munte participanţi la sărbătoare vor putea vizita Parcul Naţional Călimani, dar vor putea fi şi martori la festivitatea de premiere a familiilor care aniversează 50 de ani de căsătorie şi a elevilor cu rezultate deosebite.

Suita de manifestări continuă pe întreg parcursul zilei cu numeroase reprezentanţii artistice ale unor performeri precum Benone Sinulescu, Panfil Roată, Doina şi Ciprian Petroaie, Laura Ierhan, Ionuţ Candrea, Marius Ciprian Pop şi orchestra sau ale Ansamblului folcloric „Cetina Călimaniului”, Ansamblului folcloric „Ciobănaşul” din Şieuţ, Asociaţiei culturale „Muntenii Broştenilor”, Ansamblului folcloric „Poieniţa”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: