Bacalaureat

Aproape trei sferturi dintre candidaţi, utilizatori experimentaţi de limbă română

74,48% dintre candidaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în sesiunea iunie-iulie 2017 a examenului de bacalaureat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, ieri, într-un comunicat de presă, că în perioada 6 – 7 iunie a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A din cadrul sesiunii iunie – iulie a bacalaureatului. Conform datelor centralizate de IŞJ Suceava, din totalul celor 4683 de candidaţi evaluaţi, 3488 de candidaţi, reprezentând 74,48%, au obţinut certificatul de utilizator experimentat, alţi 936 de candidaţi (19,98%), au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 259 (5,53%) au primit certificatul de utilizator mediu.

La susţinerea probei A s-au înscris 4746 de candidaţi, dintre care 4683 au fost prezenţi şi 63 au absentat.

IŞJ Suceava a precizat că ieri a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B. Conform IŞJ Suceava, dintre cei şapte candidaţi evaluaţi la limba ucraineană, patru au obţinut certificatul de utilizator experimentat, doi, utilizator avansat, iar un candidat, utilizator mediu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. 400 DE ELEVI EXAMINAȚI DIN 7000 DE ABSOLVENȚI.Restul la someri fara diplomă măcar.Nu se spune mai nimic de elevii cam 3000 care au absolvit clasa XII sau urmeaza sa fie absolvenți si au fost lasați corigenți,neincheiați pentru a nu ajunge la examen si sa incline negativ balanta liceului din care face parte.Atunci de ce se mai scolarizeaza acesti elevi,de ce mai cheltuie parintii bani si de ce mai sunt platiti profesorii???Mai rau ca pe vremeacomunista cand se raportau cifre false.Asa si acuma se raporteaza procente de promovabilitate dar realitatea este foarte trista si cu totul alta.SUNT LASATI ELEVII CORIGENTI CU SUTELE PRIN SCOLI SI NIMENI NU SEMNALEZA FENOMENUL!!INSPECTORATUL TACE SI SE FACE CA NI VEDE!!!!SI MAI VOR SALARII SI DREPTURI BANESTI!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: