Potrivit medicului epidemiolog Cătălina Zorescu

Interesul părinţilor faţă de vaccinarea antirujeolică a copiilor a crescut

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în prima jumătate a acestui an, în contextul epidemiei de rujeolă, s-­a constat o creştere a interesului părinţilor şi o adresabilitate mai mare la cabinetele medicilor de familie pentru a solicita vaccinarea copiilor.

„Tot mai mulţi părinţi solicită medicilor de familie vaccinarea copiilor. Din fericire, noi am avut acoperit necesarul de vaccin în mare măsură, astfel încât nu am înregistrat niciun caz de rujeolă de la data de 1 decembrie 2016” a spus Zorescu adăugând că, potrivit ultimelor raportări din prima jumătate a anului, se estimează că gradul de acoperire vaccinală antirujeolică ar putea ajunge la 80-85%.

Ea a mai spus că un interes crescut faţă de vaccinarea antirujeolică a copiilor s-a înregistrat mai ales în rândul părinţilor care vin din străinătate.

Medicul epidemiolog a arătat că procentul de acoperire vaccinală în cazul vaccinului ROR era mai mic, de aproximativ 60%, în rândul copiilor cu vârsta de un an, precizând însă că acest procent creşte ulterior, până la împlinirea vârstei de 2 ani. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI