Ieri, la DGASPC Suceava

Zeci de părinţi suceveni şi copiii lor „de inimă” au celebrat şi încurajat adopţia

Aproximativ 40 de părinţi şi 26 de copii adoptaţi au participat ieri la „Ziua adopţiei” organizată la sediul DGADPC Suceava.

Evenimentul este unul dedicat familiilor adoptive, cu scopul de a celebra creşterea copiilor în inima şi casa unei familii, prin adopţie, împărtăşind totodată bucuria acestei experienţe, se menţionează într-un comunicat al DGASPC Suceava.

Copiii s-au distrat alături de clovnul Bobo şi soţia acestuia care, după dorinţa fiecăruia, i-a pictat pe faţă cu desene viu colorate, apoi micuţii s-au întrecut într-un concurs de desene cu tema „Colorează-ţi visele”. Fiecare copil şi-a ales o profesie şi a primit un desen conform alegerii făcute, pe care l-a colorat cât mai frumos, aşa cum şi-a dorit. Toate lucrările sau regăsit ulterior pe un afiş.

Totodată, părinţii adoptivi, împreună cu specialişti din cadrul Biroului de Adopţii şi postadopţii, au discutat cu privire la modificările legislative apărute din august 2016 şi despre nevoia imperioasă de încurajare a familiilor care îşi doresc să adopte şi copii greu adoptabili.

La finalul întâlnirii, directorul executiv Nadia Creţuleac, împreună cu directorul economic Dragoş Brăteanu şi şefa Biroului Adopţii, Gabriela Prundel, le-au înmânat copiilor diplome (realizate cu sprijinul Fundaţiei „Te Aud România”) şi le-au dăruit cărţi donate de ITC ANID, iar Asociaţia Multicare le-a oferit tort.

„A fost o zi absolut minunată, în care am celebrat împreună adopţia ca pe o cale firească şi minunată de a deveni părinte” a declarat directorul executiv Nadia Creţuleac.

Menţionăm că iniţiativa de a marca, la Suceava, Ziua Naţională pentru Adopţie, s-a născut în anul 2014 şi este dedicată familiilor care au dorit să ofere o şansă micuţilor care nu au avut parte de iubirea părinţilor biologici şi de familia naturală în care să se dezvolte psihic, fizic şi spiritual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: