De 1 Iunie

Copii de toate vârstele au cucerit esplanada din centrul Sucevei prin joc

Copilăria la puterea sutelor de prichindei, însoţiţi de părinţi sau bunici, a fost „totalitară” pe esplanada din centrul Sucevei, joia trecută, de 1 Iunie.

Vreme frumoasă, copii şi părinţi decişi să se distreze la maximum participând la programul pregătit de Asociaţia „Rădăcini şi Aripi”, condusă de prof. Alexandra Hlade, la cea de-a doua ediţie a evenimentului „Copii, bucurie, familie”. Mai toţi copii aveau, dacă nu role în picioare, trotinete, biciclete, cu care au şi participat, de altfel, la concursurile organizate, pe categorii de vârstă, după ce s-au înscris la „cortul albastru”. Între timp, foarte mulţi copii se strânseseră în jurul maşinii de poliţie aduse în faţa lor de comisar Ionuţ Epureanu, atraşi fiind de girofarurile aprinse. Ei au primit cărticele cu autograful comisarului, dar şi câteva sfaturi utile.

Spectacolul promis de organizatori a început cu dansul ritmat al mămicilor ţinând copilaşi în „marsupiu”, iar joaca s-a încins pe toată esplanada, fie în jurul celor doi tătici care lansau baloane uriaşe de săpun, folosind „dispozitive inedite”, fie dansând cu dl şi dna Mikey Mouse sau în alte zone de atracţie. Copiii până într-un an au fost atraşi la un concurs cu deplasare „de-a buşilea”, iar mămicile au fost invitate la un concurs de sărit coarda, pentru a câştiga închirierea unei rochii de ocazie pentru perioada lunilor de vară.

Toată lumea s-a distrat antrenată de muzică, dans şi de larma copiilor, iar la final aceştia din urmă au fost trataţi cu dulciuri şi alte mici cadouri.

În prima parte a programului prezentat de „Rădăcini şi Aripi”, în paralel au încălzit atmosfera cântecele şi dansurile tinerilor, aruncatul mingii la coş sau şedinţe de body painting, aduse în „scenă” de Fundaţia Ana şi Organizaţia Juventus, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala de Arte „Ion Irimescu”. Cornel Grosaru, coordonatorul Juventus, a promis, la final, un program cultural deosebit pe esplanadă în perioada verii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: