În cadrul unui proiect european comun cu oraşul Cork, pentru implementarea de soluţii inteligente în domeniul eficienţei energetice

Primarul Sucevei, Ion Lungu, în Irlanda

Primarul Ion Lungu a participat recent, în Irlanda, împreună cu primarul din Cork, Gael Cllr Des Cahill, la activităţi din proiectul „Dezvoltare inteligentă pentru oraşe europene 2014-­2020” finanţat de Uniunea Europeană şi derulat de municipiul Suceava cu mai multe municipalităţi europene.

Lungu a spus că discuţiile cu primarul oraşului irlandez au avut loc la Primăria din Cork, unde s-­a întâlnit cu acesta, dar şi la Universitatea din Cork.

„Am vizitat mai multe obiective din oraş care folosesc soluţii inteligente în gestionarea energiei, reciclarea deşeurilor şi parcări” a menţionat Ion Lungu.

El a prezentat strategia municipiului Suceava privind energia verde privind încălzirea, realizată folosind biomasa, iluminatul cu becuri de tip LED şi transportul electric, care a fost apreciată în cadrul proiectului şi în discuţiile bilaterale avute cu primarul oraşului Cork.

Municipiul Suceava implementează până în 2019 proiectul „Dezvoltare inteligentă pentru oraşe europene 2014 – 2020” finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul programului Horizon 2020.

Horizon 2020 este programul-cadru al UE în domeniul cercetării şi inovării şi reprezintă instrumentul economic pentru asigurarea competitivităţii pe plan mondial a spaţiului european comun.

Proiectul „Dezvoltare inteligentă pentru oraşe europene 2014 – 2020” introduce 12 soluţii inteligente pentru a satisface cele trei aspecte diferite ale sustenabilităţii, respectiv economice, sociale şi de mediu. Pe lângă obiectivul principal – transferul de experienţă şi bune practici – proiectul îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni; reducerea impactului activităţilor economice asupra mediului; dezvoltarea economică durabilă şi sustenabilă.

Parteneri în proiect sunt municipiul Suceava împreună cu Graz (Austria), Porto (Portugalia), Cork (Irlanda), Valetta (Malta) care vor fi parteneri-discipoli şi vor învăţa din exemplele de bună practică ale oraşelor lider Stockholm (Suedia), Barcelona (Spania) şi Köln (Germania).

În parteneriat mai există şi firme private din ţări precum Ungaria, Suedia, Finlanda, Germania, Spania, Belgia, Danemarca şi Franţa, care vor pune în aplicare 12 soluţii inteligente în ceea ce priveşte eficienţa energetică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: