Preşedinţii birourilor electorale din Iacobeni şi Siminicea vor fi desemnaţi astăzi

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că în data de 6 iunie a.c. va avea loc tragerea la sorţi computerizată, prin care instituţia va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerile parţiale care vor avea loc pe 11 iunie 2017 şi locţiitorii acestora.

Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de AEP, în şedinţă publică, anunţată cu cel puţin 24 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Tragerea la sorţi computerizată va avea loc în prezenţa preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, iar rezultatele acesteia vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul AEP, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie şi pe site-urile acestora.

În Iacobeni şi Siminicea sunt organizate în data de 11 iunie alegeri parţiale pentru funcţia de primar, după ce primarii aleşi în iunie anul trecut au demisionat din funcţii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI