După ce două probe au ieşit neconforme la analizele de laborator

Maternitatea Fălticeni a rămas închisă

Maternitatea Fălticeni a rămas închisă după ce, săptămâna trecută, două dintre probele recoltate de reprezentanţii DSP Suceava au ieşit neconforme în urma analizelor de laborator.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat atunci, pentru NewsBucovina, că două din totalul probelor recoltate de la Maternitatea Fălticeni de reprezentanţii DSP Suceava au fost neconforme.

Zorescu a spus că în urma analizelor de laborator efectuate pe probele recoltate de la Maternitatea Fălticeni a rezultat că două sunt neconforme, respectiv cele de pe suprafeţele de mobilier.

Ea a precizat că a solicitat managerului Spitalului Municipal Fălticeni să fie reluată procedura de dezinfecţie la Maternitatea Fălticeni, cu un alt produs dezinfectant, urmând ca după această dezinfecţie să se repete recoltarea de probe.

„Probele recoltate de la incubatoare au ieşit bine” a menţionat Zorescu.

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat, săptămâna trecută, pentru NewsBucovina, că două din cele aproximativ 100 de probe recoltate de la Maternitatea Fălticeni au fost neconforme. Morariu a spus că urma să se efectueze o nouă dezinfecţie şi o nebulizare generală, urmând ca ulterior dimineaţa să fie recoltate noi probe de către reprezentanţii DSP Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: