CSM Bucovina Suceava a câştigat Divizia Naţională!

> În urma victoriei, 26-25, din meciul cu CS Năvodari, formaţia suceveană a promovat direct în SuperLiga CEC Bank

 La finele săptămânii trecute, rugbiul sucevean a reuşit cea mai mare performanţă de când activează în eşalonul secund. CSM Bucovina Suceava a câştigat finala Diviziei Naţionale cu scorul de 26-25, în faţa unei echipe mult mai bine cotate, CS Năvodari, o formaţie cu un buget şi pretenţii foarte mari. În urma acestui rezultat, gruparea suceveană a promovat direct în SuperLiga CEC Bank.

Deşi a pornit cu şansa a doua, echipa suceveană a vrut să demonstreze că are valoare şi că pe meleagurile din Bucovina se nasc adevăraţi luptători care se „bat” în teren până în „pânzele albe”. Meciul a fost deosebit de spectaculos şi aprig disputat, cu răsturnări de situaţie şi plin de dramatism.

CS Năvodari a deschis scorul, destul de rapid, printr-un eseu, sucevenii replicând prin lovitura de pedeapsă transformată de Sabin Creţu, scorul devenind 3-5 în favoarea constănţenilor. CSM Bucovina Suceava a mai ratat o lovitură de pedeapsă, iar mai apoi a preluat conducerea după o nouă penalitate transformată printre beţe de acelaşi Sabin Creţu.

Elevii antrenorului Constantin Vlad au avut oportunitatea de a-şi mări avantajul, dar nu au fructificat o nouă penalitate. După această ultimă lovitură de pedeapsă ratată, a urmat o perioadă mai bună a celor din Năvodari, care au înscris două eseuri, netransformate însă. Avantajul celor de la malul mării a crescut după ce ei au reuşit şi o lovitură de pedeapsă. La scorul de 20-6 în partida dintre CS Năvodari şi CSM Bucovina Suceava, Dragoş Manole a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă al constănţenilor după o fază spectaculoasă, în care a păcălit apărarea adversă. Eseul a fost transformat de Sabin Creţu şi scorul înregistrat la pauză a fost 20-13 pentru CS Năvodari în disputa cu CSM Bucovina Suceava.

În debutul reprizei secunde, elevii lui Constantin Vlad au fost mult mai incisivi, iar eforturile lor au fost răsplătite printr-un eseu reuşit de Iulian Nichiforiuc, transformarea fiind ratată dintr-o poziţie dificilă. După reuşita sucevenilor, CS Năvodari a izbutit un nou eseu, scorul devenind astfel 25-18. CSM Bucovina Suceava nu a renunţat la luptă şi după o margine la 5 metri de buturile adverse, Constantin Varvaroi a reuşit al treilea eseu pentru echipa sa, iar gruparea suceveană era la doar două puncte de Năvodari, scor 25-23. Sabin Creţu a ratat şansa de a egala din transformare, dar mai apoi s-a revanşat şi a adus trei puncte foarte importante din lovitură de pedeapsă, puncte care până la final s-au dovedit decisive.

Ultimele 10 minute de joc au fost foarte tensionate, la fel cum a fost de altfel toată partida, în acest timp sucevenii s-au apărat extraordinar, ba chiar au avut situaţii de a scăpa spre eseu. Scorul final din partida CS Năvodari – CSM Bucovina Suceava a fost 25-26. Cu această victorie echipa suceveană a obţinut medalia de aur a Diviziei Naţionale şi în acelaşi timp dreptul de a promova direct în primul eşalon valoric al rugbiului românesc, eşalon dedicat echipelor profesioniste.

Din lotul echipei CSM Bucovina Suceava care a reuşit performanţa de excepţie a promovării în SuperLiga CEC Bank au făcut parte jucătorii: Octavian Scolobiuc, Ovidiu Croitoru, Răzvan Covaliu, Ştefăniţă Rusu, Lucian Preutescu, Andrei Drelciuc, Constantin Varvaroi, Iulian Nichiforiuc, Dragoş Manole, Marcel Creţuleac, Andrei Manole, Andrei Custrin, Ştefan Ştefăroi (căpitanul echipei), Sabin Creţu, Alin Elisei, Constantin Strugariu, Iulian Cîtea, Lucian Zup, Bogdan Rusu, Ioan Florea, Constantin Varvaroi, Vasilică Ivanov şi Lahiani Mohamed Amine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: