Protest spontan al grefierilor de la instanţele sucevene

Grefierii de la cele trei instanţe sucevene – Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel – au protestat ieri faţă de inechităţile din legea salarizării, ei ieşind în faţa Palatului de Justiţie pentru a-­şi exprima nemulţumirile.

Nemulţumirile lor vizează eliminarea sporului de vechime, discrepanţe între salariile grefierilor şi cele ale şefilor, dar şi faptul că nu au fost invitaţi la negocierile pe tema legii salarizării.

Grefierii aflaţi în protest au declarat pentru NewsBucovina că, prin noua lege a salarizării, le scad veniturile, că există mari diferenţe între salariul unui grefier-şef şi cel al unui grefier şi că volumul de muncă este imens, ei fiind nevoiţi să stea în fiecare zi câte două-trei ore peste program doar pentru a soluţiona urgenţele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: