De la Concursul naţional de consiliere şcolară prin art-terapie „Exprimă-te liber!” de la Zalău

Elevi de la două şcoli sucevene s-au întors acasă cu şapte premii

Elevi de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava şi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuţi au obţinut trei premii I, două premii II şi două premii III la cea de-a VI-a ediţie a Concursului naţional de consiliere şcolară prin art-terapie „Exprimă-te liber!”, desfăşurat, în week-end, la Zalău, judeţul Sălaj.

La categoria elevilor de gimnaziu, secţiunea dans, primul loc a fost adjudecat de elevii Matei Mihai Fîşcu, Oana Mădălina Juravle şi Susnovici Adriana, clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi, coordonaţi de prof. Mihaela Fîşcu.

„Când am aflat de tema concursului, «Managementul conflictelor», am pregătit un dans tematic, care fost bine receptat atât de public, care a aplaudat în timpul dansului, cât şi de juriu, care ne-a acordat premiul I. A fost o experienţă plăcută şi suntem mândri de premiul obţinut” ne-a declarat prof. Mihaela Fîşcu.

Elevi de la şcoala rădăuţeană au mai obţinut, în concurs, două premii II, la scenetă şi creaţie muzicală, şi un premiu III, la desen.

Pentru cea mai bună scenetă au fost declarate câştigătoare elevele Georgiana Zbranca, Ştefania Niţu, Mădălina Damian şi Maria Emanuela Ştefanov, din clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, coordonate de prof. Gabriela Anuţei.

„Având în vedere că este prima dată când participăm, considerăm că este o realizare foarte mare. Elevele sunt în clasa a X-a, la vocaţional, profil pedagogic învăţători – educatori, şi le-a ajutat faptul că învaţă la practica pedagogică şi diferite elemente de art-terapie. Fetele au propus tema şi au introdus elemente suplimentare” ne-a spus prof. Gabriela Anuţei.

Un alt premiu I pentru Colegiul „Mihai Eminescu” a fost obţinut la secţiunea compoziţie plastică (desen, pictură), secţiune cu participare indirectă, prin eleva Daria Zetu, prof. coordonator Gabriela Anuţei. De asemenea, colegiul a mai obţinut, prin elevele sale, un premiu III, la secţiunea directă de dans.

Judeţul Suceava a avut un reprezentat în juriul concursului, în persoana psihologului şcolar Delia Dascălu, coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psiho-pedagogică Suceava (CJAP), din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Psiho-pedagogică (CJRAE). Delegaţia din Suceava a fost însoţită la Zalău de directorul CJRAE, prof. Maria Pavelescu.

„Noi participăm pentru a treia oară la Zalău. Este un concurs naţional pe consiliere şi art-terapie, cu participare directă la secţiunile teatru, dans, şi indirectă la desen şi eseuri, tema de anul acesta fiind «Managementul conflictelor». Juriul s-a format altfel anul acesta, din ţară au fost doar trei consilieri şcolari în juriu, din judeţele Suceava, Bistriţa şi Mureş, aleşi prin tragere la sorţi. S-au oferit premii în bani, diplome, tricouri, mape” ne-a precizat prof. Maria Pavelescu.

În competiţie au participat peste 100 de elevi (57 de elevi fiind participanţi direct, iar 51 de elevi, participanţi indirect), din 16 judeţe, concursul fiind organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj – Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Sălaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: