DSP Suceava cere Ministerului Sănătăţii să desemneze o persoană care să poată semna autorizaţia sanitară de funcţionare a noii Maternităţi Fălticeni

 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat, printr-o adresă transmisă Ministerului Sănătăţii, desemnarea unei persoane din instituţia sanitară suceveană care să elibereze autorizaţia sanitară de funcţionare pentru Maternitatea Fălticeni, în cazul în care rezultatele probelor prelevate din maternitate vor fi corespunzătoare.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că adresa către Ministerul Sănătăţii a fost trimisă în contextul în care instituţia se confruntă cu un deficit de personal de specialitate, solicitându-se găsirea unei soluţii temporare până la ocuparea prin concurs a celor două posturi vacante de medic epidemiolog.

Ea a explicat că, în prezent, în judeţul nostru sunt trei medici epidemiologi, dintre care doi ocupă funcţii de conducere, iar al treilea îşi desfăşoară activitatea în domeniul inspecţiei, având alte atribuţii, adăugând că situaţia de la Suceava privind deficitul de personal de specialitate a fost adusă la cunoştinţa Ministerului Sănătăţii, astfel că se aşteaptă primirea unei derogări pentru ca unul dintre cei trei medici epidemiologi să preia atribuţiile de autorizare.

Directorul adjunct al DSP a precizat că în cadrul DSP Suceava mai sunt angajaţi doi medici igienişti, un medic de medicina muncii şi un medic specialist în igiena radiaţiilor.

Zorescu a mai spus că la concursul pentru ocuparea a două posturi de medic epidemiolog nu s­-a înscris niciun candidat, urmând să fie reluată procedura de organizare a concursului în perioada următoare.

Ea a amintit că un alt medic epidemiolog din reţeaua de supraveghere epidemiologică din judeţul Suceava s-­a pensionat recent.

Reamintim că reprezentanţii Spitalului Municipal Fălticeni au depus, recent, documentaţia la DSP Suceava în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare pentru Maternitatea Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: