Aglomeraţie la Maternitatea Suceava

> Cu o medie de 20 de naşteri pe zi, personalul medical este suprasolicitat

Medicul-şef al Secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Anton Irimie, a declarat că adresabilitatea la Maternitatea Suceava a crescut foarte mult după ce gravidele din zona Fălticeni sunt dirijate, de mai bine de o săptămână, spre Suceava, în condiţiile în care Maternitatea Fălticeni a fost inaugurată, dar încă nu a fost deschisă.

Irimie a spus că speră ca aglomeraţia înregistrată în Maternitatea Suceava să fie pentru o perioadă cât mai scurtă, arătând că au fost şi situaţii în care două paciente au stat într-un pat pe durata unei zile, acestea fiind, totuşi, cazuri izolate.

El a mai spus că, de peste o săptămână, sunt înregistrate câte 25­30 de internări şi câte 20 de naşteri pe zi în Maternitatea Suceava, la acestea adăugându-se şi consultaţiile acordate în cadrul ambulatoriului de specialitate, ceea ce face ca personalul medical, medici şi asistenţi medicali, să fie suprasolicitat.

„Sunt multe gravide care vin să se interneze înainte de termenul de naştere şi nu putem refuza internarea, iar astfel ne aglomerăm artificial” a explicat Irimie.

Medicul a menţionat că spre Maternitatea Suceava sunt dirijate paciente şi din Maternităţile Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, unde profesează doar câte un singur medic.

El a precizat că o situaţie similară se înregistrează şi la Secţia Neonatologie, în condiţiile în care sunt mulţi copii născuţi prematur, care au nevoie de o perioadă mai lungă de spitalizare până ajung la greutatea normală, iar mamele rămân şi ele internate în spital.

Şeful Secţiei de Obstetrică-­Ginecologie a mai spus că Maternitatea Suceava are o capacitate de 80 de paturi, iar Neonatologia dispune de 60 de paturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: