Îngrămădind totul pe o suprafaţă foarte mică

Suceava merge pe modelul urban Tokyo

> E ca şi cum un bărbat de 40 de ani poartă hainele unui copil de 3 ani, arată sociologul Adrian Botezatu

 Sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a declarat în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV că municipiul Suceava merge pe modelul urban Tokyo şi îngrămădeşte toate construcţiile pe o suprafaţă extrem de mică, în loc să se dezvolte în sistemul de tip metropolitan.

„Dacă în judeţul Suceava ar fi existat intenţia ca zona de tip metropolitan să devină o realitate, atunci ar fi fost o planificare a funcţiilor în zona metropolitană. Sunt comune în jurul Sucevei care s-ar preta pentru dezvoltare industrială, de parcuri logistice sau zone industriale, cum sunt, de exemplu, localităţi în jurul Sucevei pretabile pentru dezvoltare imobiliară” a spus Botezatu în emisiune.

El a arătat că oraşul Suceava este un oraş viu, care trebuie să se dezvolte, dar din păcate autorităţile nu par să aibă viziunea acestei dezvoltări a Sucevei.

„Dacă se compară Suceava cu alte centre judeţene din ţară, Suceava este subdezvoltată faţă de potenţialul pe care ar fi putut să-l aibă” a menţionat sociologul.

El consideră că dacă în municipiul Suceava administraţia ar lucra cu arhitecţi şi ar exista o viziune urbanistică, s-­ar crea axe de dezvoltare naturală a oraşului.

„Mergem se pare pe modelul urban Tokyo, în care ne îngrămădim excesiv, în loc să descoperim zone goale prin modelul de dezvoltare metropolitan. Încercăm să îngrămădim totul pe o suprafaţă foarte mică. E ca şi cum un adult de 40 de ani ar trebui să poate hainele unui copil de 3 ani, ceea ce demonstrează o lipsă completă de viziune a autorităţilor locale” a spus Botezatu.

El consideră că este anormal ce se întâmplă în domeniul urbanistic sucevean.

„Marea majoritate a băncilor din Suceava sunt construite pe foste parcări, în condiţiile în care una din principalele probleme ale municipiului e lipsa parcărilor” a spus Botezatu, care consideră un minus şi faptul că s-au îngrămădit toate centrele comerciale în inima geografică a oraşului, în loc să fie găsită o axă laterală de dezvoltare cum e în toate celelalte oraşe.

„Soluţia e foarte simplă: în al doisprezecelea ceas să se apeleze la arhitecţi şi la urbanişti” a conchis Botezatu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI