Firme sucevene funcţionează în ţări ale UE sau în Ucraina

Preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV că dezvoltarea mediului de afaceri sucevean trebuie făcută prin căutarea de noi pieţe, atât în ţară, cât şi în străinătate, menţionând că firme sucevene funcţionează în Ucraina sau în ţări ale UE.

În ceea ce priveşte întărirea mediului de afaceri local, Gheorghiu susţine că trebuie ca lucrurile să fie privite din altă perspectivă decât cea locală.

„Mediul de afaceri local trebuie să privească în ţară, dar şi în afara ţării. În Ucraina funcţionează cel puţin două companii din Suceava, în domeniul încălţămintei şi îngheţatei, care sunt foarte prezente în acea ţară: Betty Ice şi Denis. Au piaţă de desfacere acolo” a spus preşedintele executiv al CCI Suceava.

El a mai declarat că sunt companii de construcţii din Suceava care funcţionează în piaţa europeană şi funcţionează la un nivel foarte înalt, iar un alt producător de încălţăminte, Marelbo, este prezent pe piaţa din Marea Britanie, dar şi în alte ţări.

„E un prim pas. O piaţă deschisă pe care eşti prezent te poate determina pe tine ca agent economic să identifici acolo zone în care să te dezvolţi” a spus Gheorghiu, care a menţionat că există export de produse finite care aduc valoare adăugată.

El a subliniat că oamenii de afaceri suceveni trebuie să participe la târguri naţionale şi internaţionale pentru a căuta noi pieţe pe care pot pătrunde.

„E marea problemă pe care trebuie să o depăşim. Nu trebuie să privim dezvoltarea mediului de afaceri local numai în Suceava.

Aceste pieţe trebuie căutate, deschise. Firmele din Suceava trebuie să fie mult mai prezente la târguri naţionale sau internaţionale, trebuie să-şi caute pieţe pentru că nimeni nu va veni la ei la sediu să-i caute” a spus Gheorghiu.

El a menţionat că una dintre principalele probleme pe care o sesizează oamenii de afaceri români este cea a zonei concurenţiale, şi nu neapărat cea externă, ci cea locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: