Cupa României în „metropola” Voluntari

În ultimii ani, în fotbalul românesc au ajuns echipe reprezentând oraşe sau chiar comune care nu au tradiţie şi palmares. Dacă ne gândim la Baloteşti, Afumaţi, Tărlungeni, Clinceni şi Voluntari, ne dăm seama că ceva e putred în zona Capitalei şi ceva fonduri se învârt ca vulturii asupra prăzii. Dacă adevărate forţe ca Timişoara, Arad, Oradea, Galaţi se zbat pentru a exista, dintr-o dată apar formaţii de nicăieri care fac istorie.

După Unirea Urziceni, o altă grupare făcută din pix ajunge să cucerească un trofeu major. FC Voluntari, echipă formată în 2010, a reuşit să câştige ediţia 2017 a competiţiei surprizelor, Cupa României.

Echipa aflată pe locul III în play-out a izbutit să se impună la penaltiuri în faţa fostei campioane, Astra Giugiu. Cu un lot mai valoros, gruparea pregătită de Marius Şumudică a dominat cu autoritate prima repriză, în care a şi marcat prin Ioniţă. Bazându-se pe o apărare condusă bine de-a lungul acestui sezon competiţional de Săpunaru, Astra s-a retras în propria jumătate de teren şi a încercat să răspundă pe contraatac. „Combinaţia” care a funcţionat în alte ocazii nu a mers de această dată, iar FC Voluntari a egalat. Jucător de forţă şi viteză, pe nedrept desconsiderat de alţi antrenori, Voduţ l-a depăşit pe experimentatul, de acum FCSB-ist, Junior Morais. După egalarea produsă din penalti de Marinescu, jocul a devenit închis şi s-a îndreptat spre loteria loviturilor de departajare.

Când se ajunge aici, totul devine un fel de desene animate, amestecat cu pupături sincere de icoane şi rugi fierbinţi. „Anti-cârcelul” folosit de Marius Şumudică nu a mai funcţionat, iar FC Voluntari a cucerit Cupa României, bafta maximă fiind a lui Claudiu Niculescu, antrenor doar de câteva runde la echipa ilfoveană.

Ce concluzie am tras din această victorie de pomină? Că fotbalul românesc se poate juca şi la Chirnogi, Băicoi, Cuca-Măcăi sau Cioca-Boca… dacă există o sursă de finanţare. Dacă ai bază sportivă şi aduni jucători, pentru că banii n-au miros, atunci nu contează dacă ai trei spectatori pe un maidan şi doi în copaci, dar poţi face performanţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: