Cifrele mari de afaceri din Suceava sunt date de companiile ce prelucrează materii prime

Preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, consideră că firmele din judeţul nostru care prelucrează materii prime, în special lemn sau apă minerală, trebuie încurajate să realizeze produse cu o valoare adăugată cât mai mare care să rămână în judeţ.

Lucian Gheorghiu a spus în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV că firme cu cifră de afaceri de peste un milion de euro nu sunt foarte multe în judeţul Suceava.

El a arătat că sub o sută de firme sucevene au cifră de afaceri mai mare de un milion de euro.

„Cele mai mari cifre de afaceri sunt din domeniul prelucrării lemnului, al producţiei de panouri, respectiv Holzindustrie Schweighofer şi Egger, care au o cifră de afaceri de peste 1.330 de milioane de lei” a precizat Gheorghiu.

El a arătat că aceste firme au cifre de afaceri foarte mari, iar la o distanţă apreciabilă se situează celelalte companii din judeţ.

„Cifrele mari de afaceri sunt date de acele companii care prelucrează materii prime, lemn şi apă minerală în principal” a spus Gheorghiu. El consideră că nu este un păcat al investitorului că nu rămâne profitul în judeţ.

„Nu poţi blama un investitor că vine şi investeşte câteva zeci de milioane de euro. Este problema noastră ca aceste produse care pleacă din Suceava să plece cu o valoare adăugată mare, ca aceste produse să nu plece pe un lanţ scurt, ca un produs finit sau semiprelucrat în Suceava, fără să plece sub formă de mobilă, fără să plece fără niciun fel de intervenţie şi prelucrare care să aducă valoare adăugată. Sunt foarte multe exemple. Nu se pot face multe lucruri în ceea ce priveşte apa, dar poţi face produse derivate din apă. Poţi să găseşti acele pârghii ca acele resurse să fie reinvestite în circuitul local” a spus preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: