Alegeri parţiale

Campanie electorală în 49 de localităţi din 32 de judeţe

> Între acestea se numără şi judeţul Suceava, cu alegeri la Iacobeni şi Siminicea

 În 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe, în care vor avea loc în data de 11 iunie alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, a început, sâmbătă, campania electorală. Campania electorală se va desfăşura timp de 15 zile înainte de data alegerilor, urmând a se încheia pe 10 iunie la ora 7. Votarea va începe pe 11 iunie, la ora 7, şi se va închide în aceeaşi zi, la ora 21.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară, anunţă Agerpres.

În perioada electorală, în cazul prezentării de sondaje de opinie cu conţinut electoral, acestea trebuie însoţite de următoarele informaţii: denumirea instituţiei care a realizat sondajul; data sau intervalul de timp în care a fost efectuat sondajul şi metodologia utilizată; dimensiunea eşantionului şi marja maximă de eroare; cine a solicitat şi cine a plătit efectuarea sondajului.

În ziua votării este interzisă prezentarea înainte de ora 21 a sondajelor realizate la ieşirea de la urne.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI