Festivalul Ştefanian, între 24 iunie şi 2 iulie

Festivalul Ştefanian, care va avea în acest an prima ediţie şi îşi propune punerea în valoare a perioadei medievale a Sucevei, începe în 24 iunie la Suceava şi se va încheia în 2 iulie la Putna.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că festivalul va debuta cu un Te Deum de pomenire a domnitorilor Moldovei în capela din Cetatea de Scaun a Sucevei.

A doua zi, în 25 iunie, la ora 9, va fi oficiată o slujbă religioasă în capela Cetăţii de Scaun, a spus Flutur care a menţionat că speră ca în fiecare duminică să fie oficiată slujbă în această capelă, arătând că a cerut binecuvântarea ÎPS Pimen în acest sens.

Tot în 25 iunie, de la ora 17, va fi organizată primirea soliilor ctitoriilor lui Ştefan cel Mare în Cetatea de Scaun.

Totodată, va fi lansat „Vinul Domnesc” în Cetatea de Scaun, acesta fiind un proiect al Muzeului Bucovinei.

„E ceva interesant şi cred eu că merită de venit, degustat şi sărbătorit” a spus Flutur.

Tot în data de 25 iunie se va juca „Apus de Soare” în Cetatea de Scaun.

Sunt programate mai multe evenimente în municipiul Suceava, în judeţ, dar şi în alte judeţe, precum şi în Republica Moldova şi Ucraina.

Astfel, în 26-27 iunie, de la ora 18, la Muzeul de Istorie, se vor proiecta filmele „Fraţii Jderi” şi „Ştefan cel Mare”, pentru care Consiliul Judeţean Suceava are drepturi de difuzare, şi tot în 27 iunie, la Muzeul de Istorie, va fi vernisajul „unei expoziţii foarte interesante”, a pr. Herea de la Pătrăuţi.

Gheorghe Flutur a spus că în perioada următoare vor fi puse în comun toate manifestările care se organizează în cadrul Festivalului Ştefanian, în toate zonele, şi că se va edita o publicaţie spre a fi distribuită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: