Zeci de suceveni amendaţi pentru că au acceptat să muncească la negru

 > „Este vorba despre o înţelegere între patron şi persoana respectivă, de vină fiind şi lucrătorul, pentru că a acceptat să lucreze fără forme legale” precizează Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava > Cele mai expuse domenii la fenomenul muncii la negru sunt construcţiile, comerţul şi transporturile, abia mai apoi fiind activităţile de producţie

Munca la negru mai bântuie prin judeţul Suceava, chiar dacă fenomenul nu mai are amploarea din anii ‘90, când o sigură firmă era depistată şi cu zeci de muncitori fără contracte individuale de muncă. Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, spune că, în prezent, acţiunile instituţiei pe care o conduce se axează pe latura preventivă, însă acolo unde sunt descoperite încălcări ale legislaţiei cu specific, acestea sunt sancţionate. Astfel, potrivit inspectorului-şef, în cel dintâi trimestrul al anului, în domeniul relaţiilor de muncă, lucrătorii specializaţi ai ITM au avut 648 descinderi la agenţii economici din judeţ, iar ca urmare a deficienţelor constatate la 56 dintre aceştia s-au dat 21 avertismente şi 20 amenzi, în valoare de 219.300 lei. Cele mai multe amenzi au vizat încălcări ale Codului muncii, respectiv negarantarea plăţii salariului minim brut pe ţară; stipularea, în contractul de muncă, a unor clauze contrare dispoziţiilor legale; nerespectarea prevederilor privind munca de noapte, precum şi încălcarea prevederilor privind înregistrarea demisiei. Acţiunile de control privind diminuarea fenomenului muncii fără forme legale de angajare s-au concretizat în depistarea a 18 persoane fără contracte de muncă, firmele în neregulă fiind amendate cu un total de 140.000 de lei.

Inspectorul-şef Romeo Butnariu atrage atenţia că sancţionată poate fi inclusiv persoana care acceptă să lucreze la negru, legea prevăzând că „prestarea muncii fără încheierea unui contract individual de muncă se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei”.

„Este vorba despre o înţelegere între patron şi persoana respectivă, de vină fiind şi lucrătorul, pentru că a acceptat să lucreze fără forme legale” precizează Butnariu, adăugând că, de-a lungul ultimilor ani, în această situaţie s-au aflat câteva zeci de suceveni.

Totodată, primirea la muncă a până la cinci persoane fără încheierea unui contract de muncă este sancţionată cu amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată.

Conform şefului ITM Suceava, cele mai expuse domenii la fenomenul muncii fără forme legale de angajare sunt construcţiile, comerţul şi transporturile şi abia mai apoi activităţile de producţie. „Contractul de muncă se încheie în formă scrisă între angajat şi angajator, acesta fiind transmis, electronic, la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Însă, uneori, chiar dacă acesta este încheiat, prin omisiune nu este transmis în REVISAL, ceea ce, de asemenea, constituie contravenţie“ a declarat Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, avertizând că dacă un angajator are la lucru fără forme legale mai mult de cinci persoane, fapta intră sub incidenţa legii penale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: