La Spitalul Judeţean Suceava

Măsuri drastice şi echipamente noi, pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Doina Elena Ganea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în spital se aplică şi este testat acum un alt sistem de curăţenie şi dezinfecţie, în cadrul unui proiect, pentru a preveni şi limita infecţiile asociate asistenţei medicale.

Decizia a fost luată în urma unui audit realizat de o firmă specializată, la Secţia de Obstetrică-Ginecologie şi la Secţia Neonatologie. Auditul a vizat nivelul de rigurozitate al curăţeniei şi dezinfecţiei obiectelor atinse frecvent în secţiile cu risc.

Directorul medical a precizat că, întrucât se doreşte ca SJU să fie “cel mai curat spital din ţară”, au fost şi sunt în continuare luate anumite măsuri concrete. Astfel, personalul a fost instruit cu privire la folosirea unor cărucioare de curăţenie echipate cu lavete şi mopuri preimpregnate cu soluţie de detergent dezinfectant, sortate pe coduri de culoare. Apoi, la fiecare pat a fost instalat câte un sistem de dozare a dezinfectantului, necesar atât pentru personalul medical, înainte de a-şi începe serviciul, cât şi pacienţilor. De asemenea, fiecare chiuvetă a fost dotată cu dispenser de hârtie şi prosop, de săpun lichid, de hârtie igienică pentru toaletă, iar la intrarea în fiecare secţie va fi instalat, pentru personal, pacienţi şi aparţinători, un sistem vizibil de aplicare a dezinfectantului pe tegumente, cu instrucţiuni de folosire.

Toate aceste măsuri au fost luate deja la Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, unde a avut loc un audit, la jumătatea lui iunie fiind programat Blocul Operator pentru un audit care va fi realizat de o echipă de specialişti din Germania. Proiectul va continua şi în celelalte secţii ale SJU, mai ales în cele cu risc crescut de infecţie – Pediatrie, Anestezie Terapie Intensivă, Chirurgie.

„Aceste activităţi au loc ca o completare a programului anual de prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale stabilite prin lege” a precizat directoarea medicală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: