Vicepreşedintele ALDE, Alexandru Băişanu, despre partidul Pro-România, iniţiat de Daniel Constantin, exclus din ALDE:

 E mintea lui Victor Ponta

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat marţi seara, la Antena 3, că partidul Pro-România, pe care îl iniţiază fostul copreşedinte ALDE Daniel Constantin şi care ar urma să fie format din mai mulţi membri ALDE, că aceasta este o construcţie gândită de Victor Ponta.

„Un partid se face şi cu minte, şi cu suflet. Dacă nu ai nici mintea la tine şi nici sufletul la tine, care sunt împrumutate, şi te împinge cineva de la spate să faci anumite lucruri, le faci prost” a spus Băişanu.

Întrebat care este cel care îl împinge pe Daniel Constantin în acest demers, Băişanu crede că e vorba de Victor Ponta.

„În momentul de faţă cred că e mintea dlui Victor Ponta. Eu cred că Victor Ponta i-a spus lui Daniel Constantin: «Mergi tu înainte, că pe mine m-a buşit râsul. Fă tu un partid, că apoi vin şi eu». I-a mai spus acelaşi lucru şi lui Sebastian Ghiţă şi nu a mai venit” a arătat Băişanu.

Deputatul sucevean a spus că Victor Ponta a fost unul dintre premierii buni ai României şi că nu se poate zice că e un personaj ascuns al politicii, în timp ce Daniel Constantin a fost produsul lui Dan Voiculescu; la 34 de ani a fost pus preşedinte de partid şi ministru al Agriculturii, iar apoi viceprim-ministru.

„Există oameni în partide care vin, se aşază, cineva le spune detonează-te şi ei se aruncă în aer. După care merg în alt partid şi li se spune la fel, să se detoneze” a declarat Băişanu, arătând că cei care comandă sunt dintre cei care nu vor să se pună în aplicare programul de guvernare.

El a evitat să spună dacă Daniel Constantin e omul serviciilor, arătând că nu îi este confortabil să se pronunţe.

Fostul copreşedinte ALDE Daniel Constantin urmează să lanseze săptămâna viitoare o nouă formaţiune politică, Pro-România, potrivit unor surse politice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI