Festivalul „Ciprian Porumbescu”

Concert al Filarmonicii Bacău în Cetatea de Scaun, Carnaval al Copiilor, teatru de păpuşi, dar şi concursul „Lira de Aur”, cu participare din Ucraina, Moldova şi Marea Britanie

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în acest an Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu” se deschide în data de 1 iunie, fiind un festival internaţional, pentru că vor fi câteva acţiuni cu participare internaţională.

El a spus că manifestările debutează în data de 1 iunie, cu Carnavalul Copiilor la Muzeul de Ştiinţele Naturale şi cu teatru de păpuşi la Cetatea de Scaun.

În 2 iunie se deschide concursul „Lira de Aur”, unde sunt înscrişi 170 de concurenţi, dintre care 15 sunt din străinătate, respectiv Ucraina, Republica Moldova şi Marea Britanie, a menţionat Flutur.

El a adăugat că în seara de 2 iunie se va organiza un spectacol omagial George Sârbu şi Ansamblul Ciprian Porumbescu, sub genericul „Generaţii”.

În data de 3 iunie va fi organizat un concert de gală al Filarmonicii Mihail Jora din Bacău în Cetatea de Scaun.

Festivitatea de premiere a concursului „Lira de Aur” va fi organizată în data de 4 iunie; marele premiu, în valoare de 1000 de euro, este acordat de CJ Suceava.

Ulterior, la Stupca, se va oficia o slujbă de comemorare a lui Ciprian Porumbescu, urmată de un concert al coralei „Academica” şi spectacole folclorice.

Actorul care a jucat în film rolul lui Ciprian Porumbescu, Vlad Rădescu, va primi titlul de cetăţean de onoare al comunei Ciprian Porumbescu, a mai spus Flutur.

Tot la 4 iunie, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va susţine un spectacol la Cernăuţi în memoria compozitorului al cărui nume îl poartă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: