A început înscrierea copiilor în grădiniţe

> Din prima zi, la o grădiniţă din Suceava s-au ocupat aproape toate locurile > Peste 11.000 de copii din judeţ, reînscrişi în grădiniţe

Peste 11.000 de cereri s­-au înregistrat în judeţul Suceava în etapa reînscrierii copiilor care doresc să frecventeze grădiniţa în anul şcolar 2017-­2018, desfăşurată între 8 şi 19 mai. Iar etapa înscrierii copiilor nou-veniţi în învăţământul preşcolar a debutat luni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că pentru anul şcolar 2017-2018, în învăţământul preşcolar de stat sunt 19.810 locuri, dintre care 15.882 de locuri sunt în grădiniţe cu program normal, iar 3.928 de locuri sunt în grădiniţele cu program prelungit.

Anuţei a menţionat că în grădiniţele particulare sunt 745 de locuri pentru anul şcolar 2017­-2018, dintre care 270 în grădiniţele cu program normal şi 475 în grădiniţele cu program prelungit.

El a arătat că în etapa de reînscriere a copiilor în grădiniţe s-­au înregistrat în judeţul Suceava 11.163 de cereri.

De precizat este că în reţeaua învăţământului preşcolar particular autorizat/ acreditat din judeţ au funcţionat în anul şcolar 2015-­2016 opt grădiniţe particulare în municipiile Suceava, Rădăuţi şi Gura Humorului.

Directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Aşchiuţă” Suceava şi al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 6 Suceava, Dorina Vieriu a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că în etapa de reînscriere a copiilor în grădiniţă s-au înregistrat 126 de cereri pentru GPP „Aşchiuţă” Suceava, dintre care 10 cereri au fost pentru reînscrierea la grupa mică, iar 116 pentru grupele mijlocii şi mari, în timp ce la GPP Nr. 6 Suceava, structură a GPP „Aşchiuţă”, s-au înregistrat 70 de cereri de reînscriere a preşcolarilor, din care două pentru grupa mică, iar 68 pentru grupele mijlocii şi mari.

Vieriu a spus că etapa înscrierii copiilor în grădiniţă a început luni, în prealabil fiind afişate la loc vizibil în cele două unităţi de învăţământ preşcolar toate informaţiile privind numărul de locuri pentru anul şcolar 2017­-2018, criteriile generale şi specifice de departajare, perioada de înscriere şi intervalul orar în care părinţii pot depune cererile de înscriere.

Ea a mai spus că în cadrul CA al GPP „Aşchiuţă” Suceava şi al GPP Nr. 6 Suceava au fost stabilite criteriile specifice de departajare la înscrierea în grădiniţe, care au fost aprobate de juristul IŞJ Suceava.

Directorul Dorina Vieriu a precizat că, zilnic, toate cererile de înscriere pentru copii, care se încadrează în criteriile generale şi specifice, sunt introduse pe platforma de înscriere.

La rândul său, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Prichindel” Suceava, Anişoara Târnovan, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că în etapa reînscrierii copiilor în grădiniţă s-au înregistrat 250 de cereri, din care zece pentru grupa mică, iar celelalte pentru grupele mijlocii şi mari.

Ea a precizat că în prima zi a etapei de înscriere a copiilor la grupa mică s-­au înregistrat 100 de cereri, numărul locurilor pentru anul şcolar 2017-­2018 fiind 120 pentru această grupă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: