Vizita ambasadorului Poloniei la Suceava

> Tymbark anunţă investiţii de 20 de milioane de euro în fabrica de la Vatra Dornei > Alţi investitori polonezi sunt interesaţi să deschidă fabrici în Suceava

Ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, efectuează o vizită oficială în judeţul Suceava, ocazie cu care s-­a întâlnit cu prefectul Mirela Adomnicăi, preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur şi cu primarul Sucevei, Ion Lungu.

Ambasadorul Poloniei a fost însoţit de preşedintele Tymbark Maspex România, Krzysztof Grabowski, iar după discuţii, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Tymbark investeşte 20 de milioane de euro la Vatra Dornei în fabrica de ape minerale.

El a mai spus că în cadrul discuţiilor cu ambasadorul Poloniei s­a discutat şi despre relaţiile în domeniul industriei textile, încălţăminte, ori despre Universitatea „Ştefan cel Mare” şi domeniul IT, domeniul mecanic şi al fabricării de motoare. „Sunt investitori care curtează România şi ne-au întrebat despre cum stăm cu forţa de muncă pentru că la Arad au fost şi se plâng că aduc muncitori din Serbia. Suceava are încă forţă de muncă căreia am putea să-i dăm de lucru aici” a spus Flutur.

Problema forţei de muncă din judeţul Suceava a fost abordată şi în cadrul întâlnirii ambasadorului cu prefectul Mirela Adomnicăi, la întrevedere participând şi Lucian Gheorghiu, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, şi Cristina Albu, inspectorul pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

„În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte privind minoritatea poloneză din judeţul Suceava, investiţiile poloneze, forţa de muncă din zonă şi posibilităţi de colaborare economică bilaterală” a comunicat Prefectura Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: