România trebuie să preia modelul polonez

…şi să finanţeze şosele de centură care să fie apoi legate prin autostrăzi

Reluăm demersurile pentru grăbirea drumului expres Siret – Bucureşti, a spus, ieri, preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, după întâlnirea cu ambasadorul Poloniei

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, după întâlnirea cu ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek, că România ar trebui să preia modelul polonez în ceea ce priveşte infrastructura rutieră şi a arătat că în Polonia s­-au finanţat şosele de centură care acum sunt unite prin autostrăzi sau drumuri expres.

„Am discutat despre iniţiativa noastră de a ne întâlni cu reprezentanţii de la Cernăuţi, Ivano Frankivsk şi regiunea poloneză Podkarpakcie pentru a continua demersurile privind modernizarea coridorului care să lege Bucureşti de Varşovia prin Suceava – Siret – Cernăuţi – Liov” a spus Flutur.

El a arătat că ambasadorul Poloniei a făcut remarci foarte interesante, explicând că drumul dintre Varşovia şi Bucureşti prin Suceava e de 1.200 km, iar prin Timişoara – Budapesta este 1.700 km, dar că timpul de parcurgere a celor două distanţe este acelaşi.

„Din păcate, pentru că drumul este îngust şi foarte aglomerat, durata de timp în care un polonez se deplasează de la Varşovia la Bucureşti e aceeaşi dacă merge prin Budapesta sau prin Suceava” a spus Flutur, care a adăugat că deşi prin Suceava este un avantaj ca distanţă de 500 km drumul nu este modernizat, iar aglomerarea acestuia cu tiruri şi lipsa şoselelor de centură arată că trebuie făcut ceva.

Azi, întâlnire cu administraţia din Cernăuţi

Preşedintele CJ Suceava a reamintit că a început în toamnă cu premierul Poloniei şi cel al României demersuri pentru modernizarea drumului şi a anunţat că astăzi are, în Vama Siret, o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei din Cernăuţi în vederea reluării demersurilor pentru grăbirea realizării acestui coridor rutier.

„Polonia a început un program al autostrăzilor nord-sud. Au făcut până acum autostrăzi est-vest şi şi-au dat seama că nu pot să rămână legăturile între nord şi sud întrerupte. Acest lucru trebuie să facă şi România, care este obligată şi în Master Plan. Pe mine mă îngrijorează că abia din 2022 se discută despre acest drum care să unească Suceava de Bucureşti, iar un argument în plus este ce face astăzi Polonia. A finanţat şosele de centură şi sunt astăzi finalizate în marile oraşe şi acum, cu bani europeni, leagă aceste şosele de centură cu drumuri expres sau autostrăzi, lucru care trebuie obligatoriu făcut şi la noi” a spus Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: