Parcul pensionarilor şahişti va fi dotat cu pavilion, cascadă şi fântână arteziană futuristă

> Amatorii de şah şi table vor avea un pavilion destinat doar lor, în parc urmând a fi amenajat şi un grup sanitar > „O să renunţăm la betoane, vom merge pe mai mult verde şi, întrucât este frecventat de pensionari, parcul va fi amenajat corespunzător acestora” declară viceprimarul Marian Andronache

Primăria Municipiului Suceava va comanda un studiu de fezabilitate în vederea modernizării parcului “Vladimir Florea”, cel aflat în faţa Policlinicii, precum şi în prejma sediului din Areni al administraţiei publice locale. În tandem, o documentaţie similară va fi întocmită şi pentru parcul din apropierea Catedralei „Naşterea Domnului”, piaţeta în cauză urmând a purta numele domnitorului Ştefan cel Mare. Potrivit viceprimarului Marian Andronache, cele două lucrări fac parte dintr-o serie care a inclus, pe lângă altele, şi parcul Palatului de Justiţie, recent modernizat.

„Întrucât fondurile sunt restrânse, în semestrul al doilea al anului vom scoate studiile de fezabilitate la licitaţie. Urmează ca lucrările să fie contractate în cursul anului viitor, când vom prinde bani în buget şi vom trece efectiv la modernizarea celor două parcuri” arată adjunctul şefului executivului local.

Întrucât doar studiul de fezabilitate este cel care va veni cu prevederi concrete, Andronache spune că, o într-o primă viziune, parcul „Vladimir Florea” va avea o nouă conformaţie, însă cu păstrarea specificului arhitectural şi urbanistic, iar în acest sens un rol important îi revine proiectantului.

„Trebuie respectată arhitectura veche, întrucât parcul a fost amenajat într-un anumit specific, iar proiectantul este cel care va veni cu soluţii” explică Marian Andronache.

Viceprimarul reliefează că vechile dale de pe alei vor fi scoase şi înlocuite cu pavele. În ceea ce priveşte spaţiile verzi, cele deja existente vor fi îmbogăţite, printre altele, cu arbori ornamentali „pendul”, renunţându-se „la betoane”.

Parcul „Vladimir Florea” este renumit pentru pensionarii care, pe vreme frumoasă sau mai puţin bună, vin aici pentru a-şi petrece timpul în mod plăcut, la o partidă de şah sau table. „O să renunţăm la betoane şi vom merge pe mai mult verde şi întrucât, în general, este frecventat de pensionari, parcul va fi amenajat corespunzător acestor cerinţe” subliniază oficialul Primăriei. Astfel, dacă acum vârstnicii pasionaţi ai şahului au la îndemână câteva mese în aer liber, expuse arşiţei, ploii sau ninsorii, viitorul le va aduce un pavilion special, destinat doar lor. În preajmă va fi construit şi un grup social, racordat la reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare, după toate rigorile igienico-sanitare. Pe de altă parte, fântâna arteziană în funcţiune va fi demolată, iar locul acesteia va apărea una modernă, precum şi alte amenajări acvatice ambientale.

„Avem în vedere să amenajăm un alt fel de fântână arteziană, una dintre cele pe mai moderne, pe locul celei existente, care va fi dezafectată. Pe partea de platou, care acum este placată, jeturile de apă ar putea ţâşni direct din pardoseală, iar în zona zidului de sprijin se va amenaja şi o cascadă în miniatură, care va funcţiona pe baza recirculării apei. O să punem o vegetaţie mai drăguţă, cu arbori ornamentali pendul, astfel încât parcul să fie o atracţie pentru această zonă, în care se află şi Primăria” explică Marin Andronache, viceprimarul municipiului Suceava.

Zilele acestea, în parcul „Vladimir Florea” băncile sunt înlocuite cu altele noi, lucrări mai ample de modernizare fiind posibile abia în primăvara-vara lui 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: