La Campionatele Europene de juniori

Canotorii suceveni, printre medaliaţi

La finele săptămânii trecute, şase dintre canotorii din judeţul Suceava, trei de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi trei de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, au participat la Campionatul European de Canotaj pentru juniori I, care a avut loc în Germania.

Medaliat cu bronz la europenele de anul trecut în proba de 8+1, sportivul Alexandru Dumitru Ciobâcă, antrenat la CSM Suceava de Ioan Despa, a concurat de această dată în barca de 4 rame a României, în care a fost coleg cu Cristian Cojocaru, canotor antrenat la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni de Vasile şi Ana Avrămia. Împreună cu Nicu-Iulian Chelaru şi Ciprian Huc, sucevenii au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului de premiere, cucerind medalia de argint.

O medalie mai strălucitoare a obţinut sportiva de la CSM Suceava Elena Larisa Roşu, care a câştigat proba de patru vâsle alături de colegele sale de echipaj, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radis şi Tabita Maftei.

Tot medalie de aur au atârnat la gât şi Elena Dănuţ, de la CSM Suceava, şi Magdalena Rusu, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, în proba de 8+1 a României alături de colegele lor de echipaj Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroşan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ştefania Petreanu.

Barca masculină de 8+1 (Andrei Lungu, Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Alexandru-Laurenţiu Danciu, Ştefan-Robert Niţă, Marian Cireaşă, Andrei-Valentin Maliş) a obţinut şi ea argintul (05:59.06), la 34/100 de aur. Din echipajul României a făcut parte şi Sebastian Cornea, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: