Pentru a analiza evoluţia proiectelor comune şi pentru a stabili şedinţa festivă la 20 de ani de parteneriat cu Schwaben

Autorităţile din Suceava şi Cernăuţi se întâlnesc, azi, în Vama Siret

Autorităţile din Suceava şi Cernăuţi se vor întâlni, azi după-amiază, în Vama Siret, urmând să discute despre proiectele pe care le derulează în comun, dar şi urmând să stabilească data când se va organiza şedinţa comună festivă la 20 de ani de parteneriat cu Schwaben.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai declarat ieri că în cadrul întâlnirii cu autorităţile din Cernăuţi va fi analizat stadiul a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operaţional Comun 2007 – 2014. De asemenea, se va discuta despre cele 13 proiecte pe care cele două părţi au convenit să le susţină împreună în actualul exerciţiu financiar.

Gheorghe Flutur a mai spus că şedinţa festivă de la Suceava, organizată la împlinirea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului între judeţul Suceava, regiunea Schwaben din Germania şi regiunea Cernăuţi, ar putea avea loc la mijlocul lunii august 2017.

„Vom propune ca întâlnirea dintre regiunile Schwaben, Cernăuţi şi judeţul Suceava să aibă loc la mijlocul lunii august, pentru a aniversa cei 20 de ani de parteneriat. Şi vom încerca să facem şi noi, la Suceava, un eveniment similar cu cel organizat de partenerii noştri din Augsburg” a declarat Flutur.

El a mai declarat că în cadrul întâlnirii se vor discuta şi detaliile turneului de fotbal „Patru regiuni pentru Europa”, care anul acesta va fi organizat, la începutul lunii august, în Cernăuţi.

Flutur a precizat că un subiect important este cel legat de reluarea demersurilor în vederea începerii, cât mai curând, a drumului expres Cernăuţi – Suceava – Bucureşti. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: