Zeci de metri cubi de lemn confiscaţi de la o societate în timpul unui transport ilegal

Zeci de metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi de poliţiştii suceveni în vederea confiscării, la finele săptămânii trecute, de la o societate comercială din judeţ, în timpul unui transport ilicit. Asta după ce echipe mixte, formate din lucrători ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, Gărzii Forestiere Suceava şi Ocolului Silvic Vatra Dornei, sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat un control privind legalitatea, achiziţia şi deţinerea de masă lemnoasă la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Şaru Dornei. La unitatea economică, administrată de un localnic de 34 de ani, au fost găsiţi 30 mc lemn de lucru, esenţă răşinoase şi foioase, pentru care nu existau documente legale. În cauză s-a procedat la ridicarea în vederea cercetărilor a cantităţii de lemn în valoare de aproape 10.000 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Crucea. Cercetările continuă în vederea stabilirii provenienţei lemnului şi a împrejurărilor comiterii faptei.

Cealaltă captură a fost făcută de o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea după ce a oprit pentru control, pe DN 2E, pe raza comunei, o autoutilitară încărcată cu lemn şi condusă de un bărbat de 45 de ani, din comuna Suceviţa, angajat al unei societăţi comerciale din localitate. În timpul verificării s-a constatat că întreaga cantitate de material lemnos transportată nu corespundea din punct de vedere al numărului de piese, al diametrului acestora, precum şi al lungimii cu datele din avizul prezentat pentru control. Astfel, s-a dispus confiscarea lemnului şi amendarea societăţii transportatoare pentru încălcarea prevederilor legale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: